Vad är en ost kniv?

March 31

En ost kniv är ett kök verktyg för att skära ost i skivor. Det liknar någon typisk kniv genom att den har ett handtag och ett blad, även om utformningen av bladet och det material som används för att göra det är vanligtvis annorlunda. Det ska inte förväxlas med en osthyvel, men båda två har samma grundläggande syfte. En osthyvel innehåller en tunn handtag med två pinnar i toppen som sprids långt från varandra. En fast tråd sträckes mellan de två pinnarna, och det är denna tråd som används för att skära genom osten.

En ost kniv, å andra sidan, har en tjockare handtag som är avsedd att hållas i samma var som en vanlig kniv. Bladet av osten kniv är emellertid nästan i den omvända formen av en typisk kniv, eftersom det börjar ut tunnare på toppen av handtaget och gradvis vidgar då den når spetsen av bladet. Dessutom är bladet på en ost kniv normalt något kvadratisk form, snarare än böjda eller avsmalnande. Denna design är något liknande en köttyxa.

Den typiska ostkniv har också olika stora hål i bladet. Detta gör att osten skäras lättare och hjälper till att förhindra den från att fastna. Den typ av material som används för att göra bladet är också viktigt, med rostfritt stål brukar vara det bästa valet. Detta beror på att rostfritt stål gör det lättare för osten att glida av bladet utan att fastna. Denna funktion gör det möjligt att skapa enhetlig storlek och formade bitar av ost som inte är skadade på något sätt. Detta är viktigt för någon kock som menar allvar hans eller hennes hantverk, eftersom presentationen är nästan lika viktigt som smaken.

Förutom att vara perfekt för att skära ost, är en ost kniv också ofta ett bra val när du skär kokt ägg, tårta, eller till och med smör. I huvudsak är någon mat som normalt lämnar rester på en traditionell kniv bättre snitt med en ost kniv på grund av sin unika design och förmåga att förebygga mat fastnar.

  • En ost kniv är idealisk för skivning kokt ägg.
  • En tjock kil av fontinaost.
  • Skivad getost.
  • Ost hjul åldrande på hyllorna.
  • Skiva havarti ost.