Vad är lägre Proteser?

September 13

Lägre proteser är tand anordningar som är avsedda att ersätta hela eller en del av tänderna i botten käken. Dessa enheter används när människor förlorar tänder för att ge dem möjlighet att äta och tala normalt. De är utrustade med tandvården och vissa måste man vara försiktig med montering av nedre tandproteser att hantera gemensamma problem med dessa dentala apparater. Korrekt protes montering ingår även utbildning i att ta hand om proteser, samt upprätthålla allmän munhälsa.

Människor kan förlora tänder för en mängd olika skäl och riskerna för att förlora tänderna ökar med åldern. En partiell botten protes kan ersätta en spännvidd på saknade tänder samtidigt som patienten att behålla resten av naturliga tänder om de är i gott skick. En full botten protes är en komplett uppsättning av nedre tänderna. Det primära problemet med lägre proteser är att de är svåra att stabilisera. Övre proteser har fördelen av taket i munnen för att ge stabilitet, medan lägre proteser inte. De kan vara mer benägna att bli rubbas med användning.

Montering proteser hjälper ordentligt med stabilitet. Ibland kan implantat i käken kan rekommenderas för patienten. Implantat skapar förankringspunkter för en protes för att fungera som stabilisatorer. Dessutom kan en tandläkare råda utföra en frenectomy att knipsa av frenum, ett band av vävnad som rör sig medan du talar och äta. Den frenum kan dra en protes på sin plats, och klippa det kommer att bidra med stabilitet. Detta förfarande är snabbt och relativt smärtfritt med lokalbedövning.

Ett annat bekymmer med alla proteser är käken resorption, när benet i käken börjar återabsorberas. Detta ändrar formen på käken och kan göra tandproteser passar felaktigt. Kirurgiska procedurer kan användas för att återuppbygga käken och minska risken för benresorption. Regelbundna undersökningar rekommenderas också att låta en tandläkare för att identifiera eventuella problem och montera tandproteser som behövs. När proteser inte passar ordentligt, förutom att vara benägna att lossa upp, de kan också orsaka smärta och skador.

En mängd olika material kan användas för att producera lägre proteser, beroende på budgeten och behoven. Dental Labs fabricera proteser till krävande specifikationer och även utföra protes reparationer i händelse av ett problem. Patienterna bör utvärdera sina val noga innan samtycka till tanden drar och protesen montering. En tandläkare kan ge information om behandlingsalternativ och farhågor för att hjälpa patienterna att nå ett beslut.

  • Proteser är protetiska tänder som bärs av dem som har förlorat sina naturliga tänder.
  • Partiella proteser.