Hur att surfa på Internet på din iPad

February 20

Hur du ansluter till Internet beror på vilken iPad modell du äger. Den Wi-Fi-only iPad ansluter till Internet via ett trådlöst nätverk. Om du äger en 3G-aktiverad iPad kan du fortfarande använda en Wi-Fi-anslutning, men du kan också använda en betald datanätverk via AT & T för att ansluta från nästan var som helst via sin mobilnätet.

Gratis Wi-Fi-nätverk normalt inte kräver ett lösenord, som är coolt eftersom det betyder att din anslutning är gratis. Men det innebär också att de är utan säkerhet, så det är möjligt för någon annan att spåra dina online-aktiviteter via nätverket. Nedre raden: Undvik tillgång räkenskaper eller skicka känsliga e-post när din iPad är ansluten till en allmän hotspot.

Exploring Safari

Ifall du har aldrig använt Safari, här är en snabb genomgång av hur det fungerar på din iPad. Den erbjuder alla de typiska webbläsare verktyg, men en viktig iPad twist är hur du kan använda gester på pekskärmen för att manipulera sidor och navigera på webben.

Även Safari är en fin webbläsare, är du inte begränsad till det. Du kan ladda ner andra webbläsare till iPad. Kolla in App Store för de senaste tillgängliga webbläsarna.

Pröva följande steg för att öva med Safari:

 1. När du är ansluten till ett nätverk, tryck på Safari-knappen på Hem-skärmen.

  Safari öppnas, förmodligen visar Apple iPad hemsidan första gången du går online med den.

  Hur att surfa på Internet på din iPad

 2. Dubbeltryck på skärmen med ett enda finger för att förstora den.

  Tryck två gånger igen för att återgå till standard skärmstorlek.

  Hur att surfa på Internet på din iPad

 3. Sätt fingret på skärmen och dra uppåt för att bläddra ner på sidan.
 4. För att återgå till början av webbsidan, sätta fingret på skärmen och dra nedåt, eller tryck på statusfältet längst upp på skärmen.

Du kan också använda nypa metod för att förstora eller förminska en webbsida på din skärm. Med den här metoden kan du förstora eller förminska skärmen till olika storlekar, vilket ger dig mer flexibilitet än med dubbel-tap metod som beskrivs i steg 2.

När du förstora skärmen, får du mer kontroll med två fingrar för att dra vänster till höger eller uppifrån och ner på sidan. I en reducerad skärm, ett finger fungerar bra för dessa gester.

Navigera bland webbsidor

Du har förmodligen angett webbadresser och använde knapparna Nästa och Föregående för att navigera runt på nätet. Dock skiljer skärmtangentbordet IPAD något från ett vanligt tangentbord, och det kan hjälpa dig att gå igenom hur du navigerar med den mobila versionen av Safari.

Följ dessa steg för lite navigera praktiken:

 1. Knacka i adressfältet.

  Tangentbordet på skärmen visas.

  Hur att surfa på Internet på din iPad

 2. Ange en webbadress, använder .com-knappen för att göra ett inträde snabbare.

  Notera: Genom att hålla ner .com-tangenten får du tillgång till alternativ som .edu, .gov, och .net.
 3. Tryck på knappen Gå på tangentbordet.

  Webbplatsen visas.

  • Om, av någon anledning, en sida visas inte, trycker du på ikonen Ladda till höger om adressfältet.
  • Om Safari laddar en webbsida och du ångrar dig, kan du trycka på ikonen Avbryt (X) som visas till höger om adressfältet under denna process att sluta läsa in sidan.
 4. Tryck på Föregående pilen för att gå bakåt till första sidan.
 5. Tryck på Nästa-pilen för att gå framåt till den andra sidan du visade.
 6. Att följa en länk till en annan webbsida knackar du på länken med fingret.

  Om du vill visa destinationen webbadress på länken innan du trycker på den, bara peka och hålla på länken, och en meny visas som visar adressen i toppen.

  Hur att surfa på Internet på din iPad

Som standard är Auto aktiverat i iPad, orsakar poster du gör i områden som adressfältet för att automatiskt visa eventuella matchande poster. Du kan stänga Auto av med iPad-inställningar.