Vad är Cash Collection?

January 28

Efter en faktura har utfärdats, är pengar som är skyldig för produkter eller tjänster som tillhandahölls på kredit kallas kundfordringar. Cash samling är processen att lösa in eller samla kundfordringar. Medan kontanter samling vanligtvis kan hanteras av tjänsten eller produkten leverantör, kan svåra fall hänvisas till kontanter inkassobyråer eller domstolar.

Cash samling är en kundfordringar funktion hos ett företag som syftar till att hantera frågor som rör betalnings långt innan konton blir försenade eller brottsligt. Cash samling innebär vanligtvis förhandla betalning och att se till att pengarna betalas innan, och inte efter, den överenskomna tiden. Därför är det viktigt för företag eller privatpersoner som utfärdar fakturor för att inkludera tydliga betalningsvillkor och anvisningar angående betalningsprocessen. Detta underlättar avsevärt kontantinsamlingsprocessen genom att ogiltigförklara eventuella påståenden om att gäldenären inte förstod betalningsförfarandet. När en faktura är obetald längre än den tillåtna tidsperioden som anges i faktura s betalningsvillkor, anses det en förfallen konto.

Vid behandling av förfallna kund kommer företagen ofta försöker skicka brev och göra flera telefonsamtal för att återknyta kontakten med gäldenären och att försöka förhandla vidare. Om detta är omöjligt, kanske de försöker utfärda en pre-collect varsel. Det är då, innan ett konto tas över av en inkassobyrå, är kunden skickade en varning som säger att det är hans eller hennes sista möjlighet att kontakta och ta itu med företaget direkt i motsats till en myndighet vars taktik sannolikt kommer att vara mer aggressiv . Cash inkassoföretag att hitta alternativa sätt att kontakta gäldenären och kan vidta rättsliga åtgärder, såsom en rättegång mot honom eller henne.

När ett konto ges upp till en kontant inkasso, är det i själva verket säljs till dem. De blir de nya rättsliga ägarna av kontot och skulden är därför deras att samla. Ansedda inkassobyråer kommer normalt inte begära upfront avgifter från sina kunder, men i stället gå med på att acceptera som betalning en stor andel av skulden när den är betald. Till exempel, om inkasso är att ta emot 40% av ett framgångsrikt insamlade skuld som sin betalning, den person eller organisation som kontrakte dem skulle bara få resterande 60%.

Beroende på storleken på skulden, anställa en kontant inkassobyrå kanske eller kanske inte verkar värt. Ett annat alternativ är att ta upp frågan till domstol på egen. Utan ordentlig utbildning, kan det vara svårt och mycket tidskrävande att hantera uppgifter om ett fall; anställa en advokat för att göra det är möjligt, men, återigen, kan visa sig vara ett dyrt alternativ. När behandlar en förfallen konto, är det viktigt att tänka på vad som är mer värdefullt - beloppet av skulden, eller den tid och pengar det skulle kosta att hämta det.

  • Cash.