Vad kan jag göra åt Hard Brown Sugar?

March 7

Bara om någon som kockar med farinsocker har upplevt nå för behållaren socker bara för att upptäcka att det har härdat sedan den senaste användningen. Medan hårda farinsocker kan vara irriterande, speciellt när problemet upptäcks i mitten av att förbereda ett recept, det finns flera olika sätt att hantera frågan snabbt och effektivt. Om du behöver för att mjuka farinsocker, här är några tips som du kan prova.

Förutsatt att du inte är i mitten av matlagning, det finns en hävdvunnen metod som kan hjälpa mjuka upp både ljusbrun socker och farinsocker. Placera hårda socker i en lufttät behållare. Innan försegling av behållaren, placera en skiva av färskt vitt bröd ovanpå sockret. Förslut behållaren och placera den tillbaka in i skåpet. I en dag eller två, kommer brödet att bidra till att mjuka upp sockret och gör det enkelt att använda en gång.

Om du inte vill använda bröd som mjukgörare för hårt farinsocker, är det möjligt att använda några äppleklyftor. Fukten från bitar av äpplen kommer att samverka med den melass innehållet av sockret och orsakar det att mjukna över natt. Så länge som behållaren förseglas ordentligt bör önskad konsistens återställas på något mer än en dag eller två.

Hård farinsocker kan också mjukas med hjälp av en skål och våt trasa. Placera bara sockret i skålen. Blöt trasan ordentligt och vrid ur överflödigt vatten. Placera fuktig trasa över toppen och låt skålen stå över natten. Sockret bör vara mjuk nästa dag.

När du behöver använda den hårda farinsocker just nu, utnyttja mikrovågsugnen. Placera sockret i en mikrovågsugn säker behållare. Se till att lämna locket av behållaren. Ställ en liten skål med vatten vid sidan av hårda farinsocker. Mikrovågsugn på hög i ungefär en minut. Vattnet kommer att värma och skapar fukt som kommer att hjälpa till att återfukta sockret och bringa den att mjukna. Om sockret är fortfarande svårt efter en minut, fortsätter att mikrovågsugn de två behållare för steg trettio sekunder tills den hårda farinsocker är mjuk nog att använda. Försök inte mikrovågsugn hårt farinsocker under längre tidsperioder, eftersom det kan leda till att sockret ska börja smälta.

Ett alternativ till att använda mikrovågsugnen är att använda sig av ugnen. Placera bara hårda farinsocker i en bakplåt och ställ ugnen på låg temperatur. Kontrollera sockret var femte minut eller så, tills sockret är mjuk igen. Såsom med mikrovågsugn tillvägagångssätt vara noga med att inte lämna socker i ugnen under längre perioder. Socker av denna typ kommer att smälta om temperaturen är för hög för länge, vilket ger ett annat problem.

En tid hedrad knep för att hålla farinsocker från härdning är att placera en liten bit av keramik i lufttät behållare där sockret förvaras. Även något så enkelt som en del av en trasig terrakotta kruka räcker. Tvätta och torka keramik ordentligt, sedan placera i behållaren med sockret. Detta gör att du kan lagra farinsocker i månader med liten eller ingen oro sockret härdning.

  • Brunt socker.
  • En mikrovågsugn kan hjälpa mjuka härdade farinsocker.
  • Skivor av ett äpple kan användas för att mjuka brunt socker.