Vad är en Formning Machine?

June 7

En stukning maskin är en anordning som används för att forma eller ändra måtten på ett objekt genom att den pressas in i en form eller en serie av dynor. Dessa maskiner kan delas in i två kategorier: rör eller tråd stukning eller roterande stukning. Tube Swaggers dra objektet genom ett munstycke för att reducera dess diameter medan ett roterande swagger terar en serie av formar som används för att hamra formen objektet. Swagged delar är vanligtvis kalla arbetade även värme kan användas i vissa tillämpningar. Stukning maskiner kan också användas för att ge interna profiler i ihåliga delar.

Stukning är en vanligt förekommande industri process som kan minska diametern på rör, stavar och tråd eller ändra form eller form av ett objekt. Dessa åtgärder uppnås genom att använda två typer av maskiner: tube och roterande stukningsmaskiner. Röret stukning maskinen är en enhet diameter minskar som fungerar genom att dra en del, vanligen en cylindrisk objekt såsom en stång eller ett rör, genom en reducerande dö. Rotary stukning maskiner anställa ett antal formade dör monterad i ett kamförsedd bur som öppnas och stängs med stor kraft på delen och effektivt hamra in det i formen. Mindre hydraulisk stukning maskintyper används också för att säkra uppsägning och gemensamma beslag på linor och elkablar genom deformering en hylsa eller klack på kabeln eller linan kärna.

Tube stukning verksamheten börjar vanligtvis med röret, stång, eller tråd lager som har sina ändar reducerade i diameter eller taggade på en roterande stukning maskin. Detta minskade ändprofil underlättar helt enkelt lätt insättning i ett härdat stål stukning dö av en lämplig diameter. När aktie matas genom munstycket, är det fäster vid oavgjort bänk vagn. Vagnen förflyttas med hjälp av en motordriven kedjedrift och utövar ett betydande tryck på lager, därigenom dra den genom munstycket och minska dess diameter. När dragbänk mekanismen har nått slutet av sin resa, är vagnen flyttas tillbaka till sitt utgångsläge, anbringas på nytt till aktie, och processen upprepas.

Roterande stukning används också för att reducera lager diameter men kan också användas för att bylte eller förfalska rundade eller spetsiga ändar på ett objekt. Kulan swagging Maskinen är ett bra exempel på detta smide action med solid mässing, koppar eller bly ämnen som swagged eller smidda till profilen rätt diameter och punkt. Vridstukningsmaskiner använder typiskt en chuck som uppbär lager centrerad i en grupp av två eller fyra formade stuknings dör. Formarna, i sin tur, är belägna withing en kamförsedd eller flikig yttre bur som roterar kring chucken och dö axel. Som det visar, tvingar den formarna upp mot aktie och sedan iväg igen, ibland upp till 2.000 gånger per minut.

Den ständiga hamrande verkan av formarna ger sedan beståndet med önskad form. De flesta rör och roterande stukning maskintyper är kallbearbetningsmaskiner, även om det i vissa specifika fall, kan delarna värmas före stukning. Interna profiler kan också swagged i ihåliga föremål med en stukning maskin terar en formad kärna som tvingas in i ihåliga lager. Detta används ofta för att blossa eller klocka ändarna av stålrör och koppar för vissa typer av beslag.