Vilka är de olika typerna av integrerade kretsar?

October 18

En integrerad krets (IC) är en liten elektrisk krets skapas med hjälp av en halvledar substans, såsom kisel. IC chips finns i nästan varje modern elektronisk anordning, och möjliggör kompakta teknik inklusive datorer och mobiltelefoner som ska byggas. Det finns fem huvudsakliga typer av integrerade kretsar.

En dynamic random access memory chip (DRAM) är en typ av integrerad krets som är viktigt för moderna datorer. De flesta persondatorer och bärbara datorer innehåller minst ett DRAM integrerad krets, och många datorer håller flera. En DRAM krets kan lagra digitala data när strömmen är närvarande. Om strömmen bryts, lagras informationen i minneskretsen förloras. DRAM integrerade kretsar håller vanligtvis tillfällig information dator, såsom ord skrivs på en skärm eller data från en strömmande video.

Mikroprocessor enheter (MPU) är en typ av integrerad krets som fungerar som det centrala området för en dator eller annan enhet bearbetning. En mikroprocessorkrets brukar programmerad med instruktioner som inte enkelt kan raderas, även om strömmen bryts. Dessa kärninstruktioner tillåta en anordning för att utföra ordentligt när olika ingångar emot. Enheter som mobiltelefoner använder mikroprocessorer för att utföra viktiga uppgifter som att ansluta till ett mobilnät, medan datorer använder mikroprocessor instruktioner för att starta upp och gränssnitt ordentligt med bifogad hårdvara.

En annan typ av integrerad krets är applikationsspecifik integrerad krets, eller ASIC. Sant att deras namn, innehåller en ASIC krets digitala instruktioner som är speciellt anpassade till ett visst ändamål. ASIC innehåller väsentliga program och liknar mikroprocessorer, men är mer specialiserade och begränsade än de chips som används i datorer. Dessa typer av integrerade kretsar används ofta i singel-purpose enheter som skrivare och bilen airbagheter.

Den digitala signalprocessor (DSP) Typ av integrerad krets är särskilt utformade för att bearbeta eller tolka elektroniska signaler. Dessa kretsar konvertera vanligtvis analoga ingångar till digitalt format, och filtrera bort någon signal som inte ligger inom ett förinställt intervall. Signal Processor mikrochips är vanliga i ljudenheter som mobiltelefoner och radioapparater.

Programmerbara minneskretsar (EPROM) är integrerade kretsar som kan behålla program även om strömmen bryts. Till skillnad från ASIC eller mikroprocessorer, ofta får EPROM-minne programmering bara en enda gång, och håller denna samlat program för hela dess användning utan emot eventuella uppdateringar. Programmerbara minneskretsar brukar innehålla enkla instruktioner för enheter som videospel eller handhållna elektronik.

  • Smarta telefoner och datorer både använda flera typer av integrerade kretsar.
  • Random Access Memory chips och mikroprocessorheter är exempel på integrerade kretsar.
  • De fem typer av integrerade kretsar är vanliga i populära elektroniska enheter.
  • Ett SIM-kort, som innehåller en integrerad krets.