Hur väljer jag det bästa Begagnade Banjo?

April 8

När du handlar för en begagnad banjo, inte köpa en sight unseen. Du måste inspektera banjo noggrant för tecken på skador. Men om du måste köpa en begagnad banjo över Internet, kan en pengarna-tillbaka-garanti erbjuda dig sinnesfrid. Beroende på vilken typ av musik du kommer att spela, kan du välja från en fyra-, fem- eller sex-string modell. Kostnaden för byte eller reparation till några större banjo delar bör också beaktas.

Gör en övergripande kontroll av en begagnad banjo innan du gör ditt beslut. Du måste inspektera alla strängar för tecken på slitage och skador. Medan strängar kan bytas till en minimal kostnad, andra banjo delar såsom metall band eller tunern, kan vara dyrt att ha repareras eller bytas ut. Kontrollera också om det finns lösa och rostiga metalldelar. Medan oxidation får inte påverka ljudkvaliteten, kan det vara ful.

Innan du köper en begagnad banjo, prova det för att se hur den spelar. Den banjo bör känna sig bekväm i dina händer och spela smidigt. Om den använda banjo behöver tuning, se till tunern vänder smidigt och du uppnår goda resultat. Träet på instrumentet bör inte visa tecken på att vara skev, eftersom detta skulle kunna påverka den totala ljudkvaliteten.

Vikten av banjo kan vara en faktor. Även om du kanske känner dig bekväm med en banjo som är lätt, det generellt skulle kunna tyda på en dåligt konstruerade instrument. En kvalitetsgjorda banjo kommer att känna betydande i handen, i allmänhet väger mer än 7 pounds (3,2 kg).

Det är bäst att köpa en kända varumärken banjo, särskilt om du köper en begagnad modell. För tillförlitlighet, välj en tillverkare som är associerad med musikinstrument. Innan du gör ditt val, göra en del forskning om företag som tillverkar banjos. Skaffa en garanti för din banjo är viktigt också. Om du köper din begagnade banjo från en musikaffär, be intresse om råd.

Bestäm om du föredrar din begagnade banjo för att vara en fyra, fem eller sex stråkinstrument. Om du är intresserad av att spela New Orleans stil jazzmusik, kanske du föredrar en fyra-sträng Dixieland modell. En fem-string banjo är mer lämplig för att spela bluegrass eller country. En clawhammer banjo skulle vara ditt bästa val om du föredrar att spela utan en pick.

Om du köper en begagnad banjo för nybörjare eller ett litet barn, avstå från att spendera en massa pengar. Du behöver inte köpa en mycket dyr banjo för en oerfaren spelare, särskilt om han inte har gjort ett långsiktigt åtagande för att spela. När han greppar grunderna i att spela banjo, kan han få en dyrare modell med bättre funktioner.