Vad Är Koloradoflodpadda?

October 19

Den Koloradoflodpadda, Bufo alvarius är en amfibie hemma i delar av norra Mexiko och delar av sydvästra USA. Det anses vara en psyko padda, producerar hallucinationer och andra psykoaktiva effekter hos människor som konsumerar giftet. Giftet är anställd fritiden eller religiöst genom vissa individer och grupper för sina hallucinogena egenskaper.

Dessa paddor lever i torra och halvtorra miljöer i sydöstra hörnet av Kalifornien, den södra halvan av Arizona, och det sydvästra hörnet av New Mexico. Utanför USA, de norra delarna av Mexiko är också hem för en betydande population. Den Koloradoflodpadda bosatt främst nära fuktrika fjädrar eller brunnar och är en nattlig varelse, äta och röra på natten. Det bygger på små vattensamlingar som skapas under regnperioden att reproducera, lägga sina ägg i dessa pooler.

Jämfört med andra paddor är Koloradoflodpadda ganska stor, når upp till 7 inches (17,8 cm) i längd. Det är en av de största paddor infödda till USA Dess hud är blank och oftast en variant av brunt till ljusgrönt. Många människor som är obekanta med paddan misstag det för en Bullfrog grund av likheten i storlek, färg och hudtyp. Den Koloradoflodpadda äter nästan alla mindre djur, inklusive möss och ödlor.

Alla Colorado River paddor har giftiga körtlar bakom deras ögon som är tydligt på deras hud. Dessa körtlar utsöndrar gift när paddan är i en fientlig miljö, såsom ett rovdjur mun, och kan producera förlamning eller dödsfall i mindre djur. Klassificeras som parotideallymfknutorna körtlar, de producerar neurotoxin alkaloider som kan påverka ett djurs nerver och centrala nervsystemet.

Paddan gift och hud är rika på 5-MeO-DMT och Bufotenin, alkaloider som bidrar till de psykoaktiva effekter med vilka Koloradoflodpadda är associerade. Dessa kan separeras från padda gift, renas för humant bruk och sedan konsumeras oralt, genom att röka, eller genom injektion. Hallucination är den avsedda effekten, även om den mänskliga kroppen reagerar på olika sätt. Rekreation inträffar, men giftet roll i religiösa och medicinska metoder har länge spelats in.

År 2011 är det olagligt att fånga en Koloradoflodpadda i Kalifornien och New Mexico. Båda dessa stater och Arizona överväga att exportera en padda från staten för att vara en olaglig verksamhet. Paddorna har förklarats hotad i Kalifornien och hotade i New Mexico. Deras totala chanser utrotning, dock är på den lägsta risken, eller minst bekymmer, enligt deras bevarandestatus.

  • Den Koloradoflodpadda kan hittas i torra och halvtorra klimat.
  • Den Koloradoflodpadda kan hittas i delstaterna Kalifornien, Arizona och New Mexico, som alla ligger i den amerikanska västern.