Hur man kan förbättra medarbetarnas prestationer i Bars

May 8

En framgångsrik bar är bemannad av glada, hårt arbetande människor. Förvara dem i vet och ständigt utmanas att hålla dem nöjda. Du kan motivera dem genom att ge möjligheter att förbättra sina färdigheter och belöna deras prestanda.

Hur att växa personalämneskategorier

Din bar framgång beror på att hålla anställda informerade om ditt företag, produkter, förändringar, specialerbjudanden, och kampanjer. Du kan hålla em-anställda glada och nöjda med sitt jobb genom löpande möjligheter att lära sig mer om sina jobb, sina medarbetares jobb och industrin.

Här är några enkla sätt att hjälpa dina anställda att förbättra sina kunskaper och färdigheter:

 • Håll regelbundna personalmöten: Avsätt tid för att kommunicera med din personal regelbundet. Många restauranger använder dagligen premeal möte för att diskutera vad som händer den dagen. Du kan genomföra en liknande schema i din bar. Diskutera dryck kampanjer, kvällsunderhållning, och några speciella händelser (t.ex. konventioner, till exempel) som händer i ditt område som kan påverka verksamheten den dagen.

  Har månatliga möten för att diskutera fler globala frågor som påverkar din bar system och processer, menyändringar eller personalförändringar.
 • Uppmuntra terränglöpning för andra positioner: De mest värdefulla medarbetare är de som kan göra flera olika jobb. De kan hoppa in och hjälpa till när en annan anställd inte dyker upp. De ger schemaläggning flexibilitet för semester, begränsade scheman, och swing skift (dvs. förskjutningar som sträcker bortom en enda "normal" måltid period som från 11:00 till 21:00, till exempel).

  Men ännu viktigare, till den anställde ändå erbjuder terränglöpning ytterligare möjligheter för exponering för olika delar av verksamheten.

  Till exempel, servrar ofta vill lära sig att vara bartenders. Det kan ta dem ett tag för att få upp till hastigheten på de mest erfarna bartender på din personal, men kors utbilda dem kan hjälpa dem att förstå mer om blandningsdrycker, hur andar skiljer, och vilka smaker arbeta tillsammans (och vad gör inte) och öppna nya världar för dem.

  En av de största fördelarna med kors utbildning av anställda är empati som utvecklar. Om en server har en uppfattning om hur det är att vara bakom baren med servrar otåligt krävande drycker, hon mindre sannolikt att vara så krävande när hon är på andra sidan.

 • Uppmuntra fortbildning: Om du inte köra några megabar corporation, du förmodligen inte kan erbjuda full undervisning ersättning för en komplett fyraårig examen i bar hantering för varje anställd. Men du kanske kan hjälpa studenter och livslångt lärande på andra sätt:

  • Skicka information om din personal anslagstavla om relevanta seminarier och klasser. Titta till din lokala community college för personliga lektioner i streckrelaterade ämnen, såsom "Vinprovning för nybörjare."
  • Arbetstider utbildning för personal med din sprit, vin och öl säljare.
  • Utveckla ett bibliotek med professionella resurser som personal kan kolla in. Inkludera böcker om kundservice, bar management och mixology, bland annat.
 • Erbjuda möjligheter till avancemang: Ge medarbetarna ett mål att arbeta mot och de ofta kommer. Naturligtvis behöver du fler indier än chefer i en organisation, så du kan inte marknadsföra dem alla, men om dina anställda ser att du belöna hårt arbete med ökat ansvar, det ger dem incitament att hålla nå.

Hur att motivera dina medarbetare

Motivera din personal är avgörande för att hålla dem. Och slutligen, ge dem respekt är det bästa sättet att motivera dem. Människor som känner att de hörs och uppskattas är mycket mer benägna att stanna i en position än de som känner sig obetydlig och föraktas.

Här är några konkreta idéer för att hålla din personal motiverad:

 • Uppmuntra personalen kommunikation med dig: Inte bara säga att du har en öppen dörr politik. Egentligen menar det. Var villig att lyssna på deras oro och idéer.
 • Konstruktiv kritik i privat: Nästan alla anställda måste arbeta med någon aspekt av deras resultat någon gång eller annan. Se till att din kritik är konstruktiv och diskret. Så istället för att säga, "Din dryck service är vägen för långsam," privat ge dem tips om hur man kan snabba upp det.
 • Beröm dem ofta offentligt: ​​Hitta något positivt att säga till alla anställda offentligt varje skift. Om du har svårt att hitta något positivt att säga, då du förmodligen behöver göra mer träning med den anställde.
 • Känn din personal och deras styrkor och svagheter: All personal är inte begåvad lika. Ställ in dem att lyckas genom att skräddarsy sitt ansvar för att matcha sina talanger. Har nya medarbetare till fullo utveckla färdigheter innan du kastar dem i mixen på egen hand.
 • Var vänliga (inte vänner) med din personal: Vet om deras intressen och livet utanför arbetet. Om din bartender är en student, fråga om hans kurser. Om din kock spelar trummor i ett garage band, fråga hur repetition går.

  Balansera ditt intresse med sin komfort nivå. Om du är alltför vänlig, kan de vara obekväma. Och inte blir så involverad i det drama som du förlorar handledaren-anställde balans. Inget bra kommer någonsin från den.
 • Uppmuntra kamratskap bland din personal: Se till att anställda är respekt varandra. Uppmuntra dem att hjälpa (snarare än stöta bort) nykomlingar. Om din kärnpersonal är en sluten klicken, du har problem med att hålla dina nyanställda. Alla behöver inte vara vänner, men alla måste vara vänlig och respekt under arbetstid.
 • Förlora inte ditt cool: Lättare sagt än gjort några dagar i den här branschen. När du ser tabeller full av tomma glas, jordnötsskal nedskräpning golvet, förolyckades toaletter, och tomma is brunnar, kanske du vill skrika. Stress och spänningar är oerhört smittsam. Om du förlorar det, din personal kommer också. Håll din fattningen vid hantering av oundvikliga kaos, och du kommer att vinna kampen.
 • Utveckla incitamentsprogram: Bar och restaurang anställda älskar bylte och roliga grejer. Samordna tävlingar med personal utbildningar. Säg att du bara har gjort en utbildning av högsta hyllan vodka. Ge en föredragen parkeringsplats till den anställde som säljer mest på fredag ​​kväll.

  Om du slår ut en ny aptitretare-menyn, ge ett presentkort till den anställde som säljer mest i en helg. Belöna kök personal om de träffar vissa biljetttider. Håll en mixology tävling och belöna det vinnande bartendern med en extra ledig dag.

  Incitament behöver inte kosta dig mycket. De behöver bara vara värdefullt för de människor som får dem.