Gitarrtablatur: "The First Noël"

May 13

"The First Noël" är en julsång som ni säkert vet, så att du kan använda din förtrogenhet med det för att se till att du spelar låten korrekt på gitarren - träffa rätt platser och i rätt rytmer.

Du använder två stora skalmönster för att spela "The First Noël": stora skala mönster # 1 och # 4, diskuteras på annat håll. Till att börja, lägg din hand i 2: a plats (med vänster hand 1st finger svävar ovanför den 2: a bandet). Placera sedan din vänstra 3rd finger (ringfingret) på start anmärkning F # på 4: e strängen, 4: e bandet. Nu är du redo att spela.

Ta en titt på följande musiken. Lägg märke till att vid baren 8 du växla positioner, hoppa upp till 9: e position mellan beats 2 och 3. Försök att låta det halvnot ring så länge som möjligt innan hoppet, men inte för sent till taktslag 3! Detta mitten mått hopp låter dig spela i kören av den andra meningen en oktav högre. Låten egentligen inte göra det, men det gör det mer intressant. Plus att det ger dig ett träningspass i olika positioner.

Efter att ha spelat åtta barer i övre oktaven, flytta handen tillbaka till 2: a plats i baren 16 till slut ut de senaste åtta barer. Observera att den sista baren, liksom den första pickup bar, är ofullständig. Den innehåller två slag, vilket gör det möjligt att utjämna den-beat bar som startar sången. Du kan upprepa den låt som mentalt sy ihop den första baren och det sista som om hela låten var en repeterbar slinga.

Gitarrtablatur: "The First Noël"

Första Noël