Vad är penningtvätt Lagar?

May 10

Penningtvätt lagar inkluderar regler, förordningar och stadgar avsedda att upptäcka och beivra olagliga kontanttransaktioner. Penningtvätt är insatser för att göra medel ser legitim. Med andra ord, brottslingar vill se ut som om de tjänar pengar från en legitim källa. Penningtvätt lagar kräver banker och företag att rapportera vissa transaktioner till regeringen.

I USA, penningtvätt lagar omfatta Bank sekretesslagen, som kräver banker och andra finansiella institutioner att rapportera kontanta transaktioner över $ 10.000 $ (USD) på en valutatransaktionsrapport (CTR) till regeringen. Det kräver också finansiella institutioner för att få ordentlig kundidentifiering och upprätthålla korrekt dokumentation av transaktioner. Detta gör regeringen för att övervaka förflyttningar av pengar in i eller ut ur landet. Det gör det också lättare för regeringen att identifiera de personer som är inblandade i transaktionerna.

Penningtvätt förordningar i USA gäller även kasinon, bilhandlare, värdepappersmäklare, och enskilda personer eller företag som är inblandade i fastighetstransaktioner. Tillsammans med banker, är dessa företag skyldigt att lämna CTR rapporter. Företag och finansiella organisationer måste lämna CTR rapporterar med Crimes Enforcement Network Financial (FinCEN), vilket är en byrå i den amerikanska finansdepartementet. FinCEN ansvarar för genomförandet av US tvättning lagar. Den samlar information analyserar data och distribuerar rapporter till brottsbekämpande organ i USA och andra nationer för att bekämpa penningtvätt.

Vissa individer började strukturera transaktioner för att undvika CTR krav. Som svar fick penningtvätt lagar ändras för att kräva att banker och andra enheter att lämna in en misstänkt aktivitet rapport (SAR). Denna rapport är nödvändig även om en transaktion inte överstiger $ 10.000 USD. I stället måste dessa organisationer lämna in en SAR när de helt enkelt misstänker att något verkar ovanligt. Dessutom penningtvätt lagar gör det brottsligt att strukturera en transaktion för att undvika CTR krav.

Sanktioner inkluderar böter, fängelse och förverkande av vinning. I vissa fall, kan underlåtenhet att rapportera misstänkta aktiviteter resultera i ett brott mot penningtvätt lagar och obligatorisk fängelse i vissa länder. Penningtvättslagar i USA bötfälla noncomplying finansinstitut. Amerikanska banker kan också förlora försäkringsskydd från Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), om de inte följer penningtvättslagar.

Kritiker av penningtvätt lagar väcka oro att sådana lagar är alltför bred och kränker rätten till privatliv. Amerikansk lag, till exempel förbjuder finansiella institutioner och andra företag från att informera kunderna om att det är rapporterar dem till regeringen. Individer och företag kan även åtalas även om de har ingen kunskap om att brottslingar tvätta pengar genom sina bolag. Detta kan leda till oskyldiga personer som har att tjäna tid i fängelse och / eller betala betydande böter om de befinns skyldiga. Även om en domstol finner individer inte skyldig, i vissa fall måste uthärda åtal och eventuellt gå i konkurs försvara sig i domstol.

  • Penningtvättslagar i USA mandat att banker och andra företag rapporterar vissa finansiella transaktioner.