Vad är en kinesisk medicin sjukhus?

May 9

En kinesisk medicin sjukhus är ett sjukhus där traditionell kinesisk medicin (TCM) är det sätt på behandlingen. TCM består egentligen av flera behandlingsmetoder praktiseras ensamma eller tillsammans. Den primära formen av behandling är ofta akupunktur, men TCM innehåller också örtmedicin, moxibustion, qi gong och tui na, vilket är en form av massage. De flesta kinesiska medicin sjukhus är faktiskt i Kina, men de är också vanliga i Japan, Taiwan, Korea och andra sydasiatiska länder.

En utövare på en kinesisk medicin sjukhus oftast kommer att specialisera sig ett särskilt område av behandling, även om han eller hon kan träna flera modaliteter. Vanligtvis kommer dock en utövare specialiserade på akupunktur, örtmedicin, tui na eller qi gong. Akupunktur är användning av mycket fina nålar som är införda i kroppen tillsammans akupunkturmeridian, de linjer som löper längs utsidan av kroppen. Örtmedicin är användningen av formler för örter blandas för att behandla ett särskilt problem. Qi gong, uttalas "Chee gong," är en disciplin som använder energi för att läka.

Tui na, en form av kinesisk massage, ofta behandlas som en annan specialitet men anses också vara ett komplement eller sekundär behandling ibland. Många tui na utövare kommer också att akupunktörer, naturläkare eller qi gong utövare. Moxibustion är användningen av bearbetat gråbo, känd som AI ye i kinesisk medicin, som förbränns i kon eller lös form längs meridianerna i kroppen för att stimulera rörligheten. Det finns andra mindre former av behandling som används för, såsom koppning, Guasha och akupressur, som vanligtvis administreras av akupunktörer.

Behandlingar i en kinesisk medicin sjukhus är oftast en blandning av formerna. I vissa fall, endast en form, vanligtvis akupunktur eller örtmedicin, kommer att användas. Många kinesiska medicin sjukhus också ett nära samarbete med moderna, västerländska sjukhus eller en avdelning på ett sjukhus som praktiserar västerländsk medicin.

TCM och kinesisk medicin sjukhus fortfarande väldigt ofta används i Kina, och de blir allt vanligare i västvärlden, om än som en del av ett sjukhus som i första hand utövar västerländsk medicin; TCM är fortfarande betraktas som en kompletterande behandling i icke-asiatiska länder. I Kina och andra asiatiska länder, många människor har valet mellan att använda en kinesisk medicin sjukhus eller en mer modern, västerländsk sjukhus. Många patienter väljer att kombinera de två, men det finns fortfarande många som föredrar det ena eller det andra. I landsbygdsområden i Kina, kanske en kinesisk medicin sjukhus vara den enda form av behandling som finns tillgänglig.

  • Kinesisk örtmedicin använder formler av örter för att behandla ett särskilt problem.
  • De flesta kinesiska medicin sjukhus finns, inte överraskande, i Kina.
  • Koppning kan erbjudas som en behandling på en kinesisk medicin sjukhus.
  • En läkemedel olja som används i TCM.