Vad är en Cassoulet?

November 18

Cassoulet är en klassisk fransk maträtt, och anses vara en av den ultimata komfort livsmedel. Recept för skålen sitt ursprung i södra Frankrike, i synnerhet i sydväst, men skålen är gjord i hela Frankrike och i många andra länder förutom. Även ingredienser varierar något, innehåller cassoulet vanligtvis vita bönor och confiterad anka eller gås, en saltad och herbed kött (vanligtvis från benen av djuret) som tillagas i sitt eget fett, kyls, och bevaras. Anka eller gås ben gjorda på detta sätt ge smak till Airline, som också innehåller ofta andra typer av kött, som lamm och fläsk, och kryddiga korvar.

Traditionell cassoulet är puttrade under flera timmar på stovetop så bönorna koka ordentligt och smaker kombineras ihop. Det placeras sedan i en ugnsfast form. Denna maträtt i Frankrike är oftast lergods och kallas cassole. Hela cassoulet gräddas under ytterligare en timme och kan vara toppad med ströbröd för extra kritan ovanpå.

Det huvudsakliga arbetet att göra cassoulet är att skapa confit, vilket kan ta flera dagar att göra, eftersom köttet kyls och lagras innan den används. Du kan köpa premade confit på specialbutiker, även om detta är lite svårt att hitta. Alternativt kan du helt enkelt hoppa över confit och tillsätt lite extra fett i skålen, från och stekning Anka benen, eller lägga till något som bacon, investera skålen med en rejäl smak.

Cassoulet som det sjuder på spisen har normalt vitt vin och massor av kycklingbuljong, men kalkon lager eller grönsaksbuljong kan användas i stället. Du kan utelämna vinet, även om detta kommer att beröva skålen av en del av sin smak. Du kan tillägga en liten mängd vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger i stället för att ge maten en liten tugga.

Det finns många recept på nätet för cassoulet och böcker som The Joy of Cooking erbjuder flera anpassningar för att göra matlagningen skålen lite lättare. Även om det kan vara lite arbetskrävande att göra denna traditionella franska entrée, är fördelen att du har en en pott "gryta" för att tjäna till hela familjen. Lägg till lite knaprig bröd och en sallad och du har en härligt varm läcker måltid, särskilt tröstande under kalla vintermånaderna.

Du kan också spara lite tid på matlagning om du använder konserverad istället för torkade bönor, som inte kräver blötläggning. Det är ganska lätt att hitta vita haricot bönor, men om du är en stickler för tradition, leta efter franska Flageolet bönor, som är ljusgröna i färgen. Återigen, är en specialitet marknad eller importerade livsmedel på marknaden sannolikt det bästa valet när du söker flageoletter.

  • Duck ben används ofta för att ge smak till Airline.
  • Vita bönor, som ofta används för att göra cassoulet.
  • Recept för cassoulet sitt ursprung i södra Frankrike, i synnerhet sydväst.
  • Duck Confitering används ofta i Airline.
  • Cassoulets kan toppad med ströbröd för att ge skålen extra crunch.