Vad är en DVR eller Digital Video Recorder?

December 6

En DVR, vilket är en förkortning för "digitala videobandspelare," är en anordning som registrerar och lagrar tv visar i realtid. Det fungerar mycket som en videobandspelare (VCR) men utan krångel med lastning band och medlyssning upp dem. Den digitalt baserade systemet är oftast en del av en kabelserviceplan och ibland även inbäddad i en tv. Användare kan berätta enheten att spara eller spela in vissa föreställningar, som sedan lagras på en hårddisk eller ett moln server som ägs av nätverket. Människor använder ofta den här tjänsten för att spela in program när de är ute ur huset, men det kan också vara en användbar tjänst medan en show är faktiskt på, eftersom det oftast kommer att tillåta pausa, spola tillbaka och snabbspola. Som sådan, kan människor åter watch åtgärder som de missat och kan ofta också zip genom reklamfilmer. Tjänsten kan vara dyrt och inspelningarna är vanligtvis inte permanent; i de flesta fall försvinner när en persons kabelabonnemang upphör, och kan även raderas eller tas bort i händelse av ett strömavbrott eller annat serverfel. Ändå är enheten blir allt populärare, och eftersom de tekniska förändringar många av problemen håller på att förbättras.

Anvisning för användande

Det är oftast ganska enkel att använda en av dessa enheter. I de flesta fall de är kopplade till huvud TV eller underhållningssystem genom en serie kablar eller andra digitala anslutningar, och de är tillgängliga via en "huvudmeny" skärmen på TV eller via en speciell fjärrkontroll funktion. Användare kan vanligtvis göra sina val och sätta sina programmering val från TV-skärmen i stället för genom manuell programmering knappar på enheten. Shower kan oftast väljas titel eller tidsram, och i de flesta fall det enda en person har att göra är att tala om för maskinen att spela - att sätta exakta start- och sluttider behövs oftast inte, eftersom enheten kan oftast ställa dessa i sig bygger på showen s programmeringslängd.

Åtkomst lagrade visar är oftast lika enkelt. Användarna kommer vanligen gå in i en huvudmeny eller "bibliotek" för att se en lista med lagrade program, som ofta kan visas om och om igen. Titlar anordnas ofta efter datum, men de kan också oftast samordnas efter titel, serier, eller episodnummer. Många system har separata menyer för program och filmer också.

Fördelar

Det finns många fördelar med att använda en DVR. För det första är bildkvaliteten avsevärt bättre än VCR inspelningar, och det är alltid konsekvent. Det digitala formatet möjliggör också video arkivering och överföring av data till en dator, CD eller DVD. Den praktisk sökfunktion tillåter användare att snabbt hitta showen eller specifik scen som de vill titta på. Enheten kan programmeras att spela in en hel säsong av en TV-show, och det är även möjligt att titta på första halvan av en show medan DVR fortsätter att tejpa den andra halvan - eller se en show på en kanal medan enheten registrerar en annorlunda en på en annan.

Populära funktioner

En av de mest populära funktioner i enheten är dess förmåga att spola framåt eller hoppa över reklam. Det gör det också möjligt för användare att pausa och spela live TV. Eftersom maskinen är ansluten till Internet, antingen via en direktlänk eller en digital kabel paket, kan användarna kan komma åt och se sina favoritprogram från var som helst i världen med hjälp av en dator och en DVR fjärrövervakning funktion. Detta kan kosta extra och kanske inte är tillgängliga med alla planer.

Beroende på hur enheten är inställd är dock tillgängligheten oftast universellt i hela huset där anslutningen är belägen. Det är oftast möjligt att titta flera lagrade visar samtidigt på olika skärmar - så en person kan titta på ett program i den, medan någon annan klockor något helt annat i sovrummet. Det är också vanligt att starta ett program på en enhet, pausa den och sedan plocka tillbaka upp senare på en annan skärm runt huset.

"Smart" Programmering

Vissa inspelnings paket kommer också med så kallad "smarta" inspelning eller programmering alternativ. I dessa fall kommer enheten automatiskt spela in program som liknar visar användaren har faktiskt instruerat den för att spela. Kabel företag använder ofta detta som ett sätt att introducera tittarna till nya serier eller program som de kan vara intresserade av, baserat på deras tidigare smak och preferenser. Detta kan vara en stor funktion för upptagna människor, men andra är störda av det, särskilt om det tar upp mycket lagringsminne. I de flesta fall alternativet smarta programmeringen kan inaktiveras genom att stänga av den i enhetens inställningsmeny.

Nackdelar

Inte alla digitala videobandspelare stöder High Definition TV (HDTV) sändningar, även om detta är mer vanligt problem med äldre enheter skapats före HDTV blev allt vanligare. Enheter som inte stöder HD kan oftast ändå spela in program, men tydlighet är inte lika bra - men i vissa fall inspelningen själv helt enkelt inte kan hända, och allt som kommer upp är ett felmeddelande.

Digitala inspelare också normalt kräver ett abonnemang, antingen med ett företag som tillhandahåller särskilda tjänster eller med en satellit eller kabel-tv-bolaget. Avgifter är ofta faktureras månadsvis, oftast buntas i större kabel räkningen, och eventuella brister i betalning kan rensa cachen. Program är också ibland bort av misstag på servernivå om det finns ett problem på kabelbolaget, och helst människors kabelboxar felfunktion lagrade program kan gå förlorade. Strömavbrott eller överspänningar kan orsaka liknande frågor.

  • En DVR rekord TV-program som liknar en videobandspelare, men använder en hårddisk istället för ett videoband.
  • DVRs kan lagra mer innehåll än en videobandspelare tejp, och innehållet kommer att ha bättre kvalitet.
  • DVR kan användas för att spela in information på CD-skivor.
  • DVR tillåter tittarna att spela in TV-program att titta på senare.
  • Det är oftast ganska enkelt att driva en DVR.