Vem Är Pima indianer?

November 22

De Pima indianer är en grupp av indianer som bor i Arizona och delar av Mexiko. Före 1694, hänvisade de till sig själva som Otama. Namnet Pima tros ha kommit från kommunikationsproblem mellan européer och medlemmar i Otama stammen. Termen pi "ani mac eller pi mac medel," jag vet inte ", vilket sägs vara det som indianerna svarade upprepade gånger för att européerna, samtidigt som man försöker kommunicera.

Tidig historia beskrivs åtta stammar ligger längs Gilafloden. Ofta kallad O'odham, dessa grupper levde på sina banker och ansåg dess vatten heligt. Tribal traditioner, aktiviteter och festligheter var centrerad på floden liv. Den O'odham bosatte även på stranden av Salt River, Yaqui River, och Sonora River.

Mellan 1694 och 1853, de Pima indianer bodde i Mexiko. Kontakt med européerna det introducerade folket att vete, boskap, och sjukdom. År 1853 flyttade Pima till USA, och den amerikanska eran började. Detta startade som ett resultat av Gadsden köp. Södra Arizona, en gång en del av Mexiko, absorberades av USA av villkoren i detta avtal.

Genom 1898, hade torkan nästan avvecklas jordbruk som en primär form av ekonomiskt stöd till de Pima indierna. Många stamfolk började därefter vedhuggning för att tjäna pengar. San Carlos Project 1924 försökte återuppliva Pima jordbruksinsatser genom att bygga en damm och lagringssystem på Gila River. Vatten användes för att bevattna 50.000 hektar Pima indisk mark, men ansträngningen bevisade fruktlösa för en mängd olika skäl.

Från 1924 och 1945, kulturella trycket förändrat Pima indisk liv. Ekonomisk utveckling och suveränitet mellan stammedlemmar krympt. Efter andra världskriget slutade, Pima människor omorganiserades och etablerade sitt eget stam- regeringen.

Som självstyrande stam, Pima indianer har återupprättats starkare kulturella rötter och ekonomiskt stöd till medlemmar. Stammen äger och driver kasinon, telekomföretag, och gårdar. Jordbruks tapperhet återvanns efter ett vattenleveranssystem byggdes för att flytta vatten hela bokningen. Två större samhällen av Pima indianer ligger på de Gila och Salt Rivers.

Gila River Indian gemenskapen kontrollerar 583,749 sq mi (1,511.902 km 2), och inrymt mer än 11.000 personer som av 2000. Salt River Pima-Maricopa indiska gemenskapen inlcudes 53.600 tunnland (217 km 2) och var hem för mer än 6000 personer i samma år. Omkring 19.000 tunnland (77 km 2) i dessa områden bevaras landar. Valda presidenter eller guvernörer, tillsammans med en tribal råd, hantera båda stammarna. Den Gilafloden stammen väljer också ett lieutenantregulatorn att tjänstgöra i denna kapacitet.

  • De Pima indianer är hemma i Arizona, som ligger i den amerikanska västern.