Vad är en bärbar luftkonditionering?

November 30

En portabel luftkonditionering fungerar i icke-standardiserade utrymmen, såsom lager, båtar, fritidsfordon och lastbilar. Den körs på el, som ett fönster enhet, men ändå är liten nog att användas i utrymmen som inte är väl lämpade för central luftkonditionering eller fast installation.

Industriella utrymmen drev fram utvecklingen av en bärbar luftkonditioneringen som kunde rullas runt från ett arbetsområde till ett annat eftersom det skulle vara oekonomisk och dyrt att kyla ett hela lagret. Den portabla luftkonditionerings har sedan modifierats för användning utanför en kommersiell kapacitet. Detta innebar att ändra kylteknik, minska storleken, och anpassa strömkällan för att köra bort av batteri omvandlare.

Den ursprungliga typen av bärbar luftkonditionering körs på kylvätska, liknar en fast installerad fönster enhet. Med hjälp av en kemikalie som heter freon, får enheten ström från en vanlig 120-volts eluttag. Denna typ är lika stor som ett fönster enhet ännu monterade på stadiga hjul så det kan vara lätt på hjul från en plats till en annan. I lager, de kyla utrymmen upptagna av människor, till exempel ett litet kontor, samt temperaturkänslig utrustning som motorer eller datorer. För att fungera korrekt måste luftkonditioneringen att kunna släppa heta luften utanför, så det måste ventileras genom en kanal eller ett fönster.

En nyare typ av portabel luftkonditionering använder evaporativ teknik, snarare än kylvätska, liknar ett träsk svalare. I dessa mindre och mer bärbara enheter, är en reservoar av vatten som används för att kyla och fukta luften genom avdunstning. Du kan bära denna kompakta bärbar luftkonditionering i din husbil, bil, lastbil, båt, eller var som helst kan du driva bort det med ett batteri med en 12-volts omvandlare. Även om det måste upprätthållas genom att fylla reservoaren är portabel luftkonditionering effektiv vid snabbt kyla och fräschas mindre utrymmen och behöver inte luftas.

Det finns ytterligare funktioner som finns tillgängliga på portabla luftkonditione. Vissa är utrustade med ett luftreningsfilter för att garantera luften du andas är fri från inomhus föroreningar, såsom cigarettrök eller avgaser i bilen. De kan vara försedda med en avfuktare för att göra atmosfären mer bekväm i muggy klimat. Oavsett dina tillfälliga kylbehov, kan du hitta en portabel luftkonditionering för att möta dem.