Vad är en Power Trowel?

November 25

En makt murslev är en anläggningsmaskin som används för att ge en jämn yta på färsk hälls betongplattor. Denna maskin består av en eller två rotorer som roterar parallellt med ytplattan. Skivor eller fler bladiga bilagor spunnet mot den ännu mjuka betongytan genom rotorerna, därmed effektivt jämna ut eventuella fläckar eller höga punkter. Kraft murslevar finns som gå bakom eller rida-på maskiner. Båda modellerna är självdriven på grund av friktionen av bladen eller skivan på konkreta och vrids genom att applicera ytterligare tryck till en viss sektor av rotorn.

När betongplattor har kastats, är ytan av betongen ojämn och grov. De flesta byggspecifikationer kräver en jämn platta yta som kräver betongen ska jämnas innan det sätter och botemedel. En avdragare används för att jämna ut ytan på små plattor, trottoarer och gångvägar. En avdragare är en platt trä, stål eller aluminiumbalk som dras över betongytan för att jämna ut eventuella höga och grova fläckar. På större plattor, är denna metod opraktisk, och makten spackel kommer till sin rätt som den lämpligaste metoden för ytbehandling.

Även känd som en helikopter eller glättningsmaskin är effekt spackel i grunden en enkel plattform som stödjer en vertikalt lutande bensinmotor driver en eller två rotorer. Rotorerna är horisontellt lutad och består av ett beslag som driver en platt skiva eller flera blad fastsättning påminner om en stor fläkt. Enheterna i kraft spackel är utrustade med en koppling och en "död mans switch", som tillåter en gradvis engagemang och total avstängning av drivenheten ska operatören förlorar greppet om manöverspaken. Friktion mellan skivan eller bladen och betongytan förflyttar ström glättaren framåt och svänger maskinen när tryck appliceras på ena sidan av rotorn. Kraft murslevar finns som mindre promenad bakom modeller och större spänna fast typer.

Den roterande verkan på skivan eller bladen plattar utsprång och fyller håligheter i den våta betongytan, och därigenom skapa ett plant säng. Det innebär också att "fett" eller murbruk slurry i betongen till ytan vilket skapar en glänsande, polerad yta. Många äldre kraft mursleven kan inte flytta in nära snäva kanter på plattan, vilket kräver handen glättning av dessa områden. Nyare modeller har speciellt utformade knivar som kan polera betongytan ända till kanterna och kraftigt påskynda den avslutande processen.

  • När betongplattor först hälls, är ytan på betongen ojämn och grov.
  • Kraft murslevar används för att ge en jämn yta på färsk hälls betongplattor.
  • För de flesta bygg jobb måste betongen jämnas innan det sätter och botemedel.