Vad är en Bandolier?

April 27

En bandolier är ett band av tyg eller annat material som typiskt hål och slitna över bröstet att bära ammunition. Liknar ett bälte form och storlek, kan en bandolier bäras ensamma korsar från ena axeln ner till den andra sidan av midjan, kan eller två bäras från motsatta axlar till motsatta midja sidor och kors på mittsektionen av bålen. Även traditionellt bärs för att bära ammunition från 1600-talet till 1800-talet, fortsatte de att se användning under 20-talet på ett mer nischroll av jägare eller riflemen. De kan också ses som används i ironiska eller kontrakulturellt sätt av vissa musikaliska eller konstnärliga grupper.

Den bandolier först togs i bruk under 16-talet som ett sätt för soldaterna att börja bära paketen av kulor och pulver som används för att ladda sina skjutvapen. Sedan tidiga gevärs användare inte har enstaka patroner som innehöll pulvret och kulan för enkel användning, var de tvungna att ladda om sina vapen i en ganska lång process som involverat lastningen av pulver och en kula. Att hjälpa till att snabba upp processen, var bandolier införts för att möjliggöra soldater att bära behövs bränning utrustning över bröstet för enklare åtkomst och omlastning. Detta höll också den tunga ammunitionen utanför soldierâ € s midja att gå för lång tid mer bekväm och hållbar.

Under det tidiga 20-talet, dessa axelremmar fortsatte att se användningen, om än i mindre utsträckning, eftersom mer moderna patroner infördes som innehöll pulver, kulor, och primer alla tillsammans. Eftersom dessa patroner var oftast placeras tillsammans i tidningar för stora för att bäras bekvämt över bröstet, såg bandolier en minskning i allmänt bruk. Användningen av ett bandolier blev mindre vanligt bland soldater men kunde fortfarande ses bland jägare som använde hagelgevär. Standard 12 gauge hagelgevär rundor kommer ofta passar lätt i fickorna på ett bandolier och gör för snabb omlastning medan jakt enklare. Detta kan också lämna hunterâ € s midja otvungen för navigering svår terräng.

Genom det sena 20-talet och in i början av 21-talet, användning av axelremmar som ett sätt uttalande blev också något vanligare. Sådana axelremmar har ofta gjort av brända eller dummy bullet höljen för att göra en slående bild som antingen kan användas för att göra ett uttalande om krig eller att helt enkelt lägga till en militaristisk kant till en outfit. Dessa plagg har varit populära bland anti-etablering grupper, såsom anhängare av punk musik eller tungmetall subkulturer som strävar efter att göra sina framträdanden besynnerliga eller visuellt aggressiv.

  • Kulor kan lagras och transporteras i en bandolier.