Vad är Tiramisu Cupcakes?

April 29

Tiramisu muffins är miniatyr kakor utformade för att efterlikna en dekadent öken som kallas tiramisu. Cooks baka allmänhet vanilj kaksmet i muffin burkar och ingjuta dem med en blandning av espresso och vin. Varje cupcake sport oftast en generös toppning av mascarpone grädde glasyr. Vissa bagare har olika varianter som de använder för att göra cupcakes smakar mer som den traditionella dessert.

Många människor är bekanta med tiramisu som en traditionell italiensk dessert som innehåller fuktiga sockerkaka sista med espresso och marsalavin, skiktad med ett överseende mascarpone grädde. Denna dessert är mycket rik och komplex att göra och är ofta reserverad för speciella tillfällen. Ändå har vissa kockar hittat ett sätt att fånga den extravaganta smak av tiramisu i cupcake form.

Generellt när du gör tiramisu cupcakes, bagare börja med en plain vanilla kaksmet. Även boxed mixar kan användas, smet gjord från grunden ger vanligen bäst resultat. När du gör smeten från grunden, snarare än att kombinera ingredienserna med en mixer, kockar använder ibland en metod som kallas vikning för att producera en cupcake som är lättare och fluffigare än vanligt.

När muffins är bakade, kockar borsta vanligtvis dem med en blandning av djärva espressokaffe och marsalavin. Medan marsala är den traditionella ingrediens som används i tiramisu, vissa kockar har en preferens för konjak eller rom istället. Hursomhelst, bagare borsta muffins upprepade gånger med såsen och muffins måste sitta en tid så att smakerna har en chans att dra.

Efter tiramisu cupcakes har blivit grundligt badade med espresso och vin blandning, är de i allmänhet toppad med en hög av glasyr gjord av mascarpone. Mascarpone är en mycket rik ost som liknar färskost men med en mycket högre fetthalt. Chefs blanda vanligtvis osten med grädde och konditori socker för att göra en mycket krämig men ändå fluffig glasyr. För att göra glasyren för tiramisu cupcakes smakar mer som den typ som används för den traditionella dessert, vissa bagare lägga äggulor, marsala vin eller kaffe till mixen, men att göra så tenderar att offra en del av fluffighet. Vanligtvis efter muffins är frostat, bagare strö dem med kakao eller choklad spån för att lägga till en antydan av choklad smak och estetik.

Människor som gör tiramisu cupcakes tenderar att lägga till sina egna vändningar till konfekt som passar deras individuella smak. Till exempel vissa recept kräver ett lager av glasyr choklad glasyr att spridas på cupcakes innan mascarpone glasyr läggs ovanpå. Andra kockar kan tillägga kakao eller espresso direkt till cupcake smet före bakning. Fortfarande, oavsett vad variationer används är det yttersta målet att skapa en cupcake som ger levande smak och konsistens av tiramisu.

  • Tiramisu muffins kan vara dekorerad med spån av choklad.
  • Espresso används vanligtvis i tiramisu muffins.
  • Marsalavin används ofta för att göra tiramisu cupcakes.
  • Tiramisu innehåller traditionellt ladyfingers, vaniljsås och kakaopulver.