Vad är en bedskirt?

April 13

Ingen kan vara helt säker, men den första sängen var ganska troligt en mysig dunge av gräs eller löv. Medan sängar och sängkläder standarder har ändrats mycket sedan dess, kan det förvåna folk att innovationer i sängkläder har varit relativt statisk genom tiderna. Genom 1850, hade människor utvecklat begreppet moderna säng, men sängar var betydligt mindre än dagens mått. Under den tiden var sängar består av madrasser fyllda med artister som havet mossa, hår, ull och fjädrar.

Ett genombrott kom under tidigt 1900-tal när sängar blev renare och mer bekväm med uppfinningen av bomull och skruvfjädermadrass. Sedan dess har den accepterade standarden på sängar och sängkläder ändras mycket lite. Dagens strö består av samma grundkomponenter: kuddar, lakan, täcken eller filtar och en bedskirt.

Bedskirts kan ha kommit på modet att dölja grova sängstolparna eller rutan fjädrarna, eller att kamouflera lagringsområden nedanför sängen. Ett mer praktiskt syfte för bedskirt kan också vara att minska damm direkt under sängen, och därmed minska närhet av dammkvalster att strö själv. Oavsett, har populariteten av bedskirt vigas och gjorde det till en stöttepelare i sovrummet inredning.

Style har blivit lika mycket en del av varför folk köper bedskirts som någon praktisk funktion. Idag, bedskirts kommer i ett brett spektrum av färger, tyger och mönster. Lättillgängliga och billiga matchas uppsättningar som inkluderar matchande eller kontrasterande lakan, örngott och Shams, täcken eller filtar och, naturligtvis, bedskirt. Som med alla fina sängkläder, antalet tråd av tyget används för bedskirts dikterar kvaliteten på tyget. Bedskirts med högre tråd räkna naturligt dölja boxsprings bättre på grund av tätare väv. Som en tumregel, desto högre tråd räkna på, de mjukare och mer lyxiga må-och dyrare varorna. Bedskirts kommer i både samlas och låda, eller skräddarsydd, stilar. För mer feminina boudoirs kan den samlade, flouncy stil av bedskirt vara mest passande; den skräddarsydd design kan vara bättre lämpade för en mer sofistikerad eller maskulin look.

Alla sängar kommer i standard dimensionering för att göra det enkelt att hitta den storlek du behöver. Bedskirts är tillgängliga för alla vanliga storlekar av sängar: dubbel, dubbel, dam, kung och Kalifornien kung. Majoriteten av bedskirts tillverkas med en 15 "(381 mm) droppe mätt från toppen av rutan fjädrarna i golvet, anpassade bedskirts kan beställas för sängar som sitter högre från golvet bedskirts finns i två grundutföranden:. Den typ som ligger intill en plan yta som är placerad mellan madrass och rutan springs, och vilken typ som fäster på övergången mellan madrass och rutan våren med hjälp av snäpplister eller kardborreband (kardborre).

  • En säng kjol veck mellan madrassen och rutan våren.
  • Bedskirts kan användas för att reducera närhet av dammkvalster att strö.