Vad är Hoodia?

April 24

Hoodia är ett suckulent hemma i Sydafrika som liknar en blommande kaktus, men det är faktiskt av släktet Apocynaceae. Anläggningen växer ungefär tre fot (1 meter) i höjd och har stora färgglada blommor som avger en stickande lukt. Arten Hoodia Gordinii har påstått använts av afrikanska bushmän i nästan 20.000 år som en aptitnedsättande samtidigt på långa jakter. Tugga på kött och svål av denna växt sägs att släcka törsten, skapa känslor av mättnad, och ger energi.

På grund av dess uppenbara aptit undertrycka kvaliteter, Hoodia det blev populärt i väst som en växtbaserade viktminskning stöd. Efterfrågan detta skapade ledde växterna som placerats under skyddsstatus i många sydafrikanska länder. Export av hoodiagordonii stor del förbjudet, även om vissa kanaler kvar.

De aktiva ingredienserna i Hoodia isolerades med USA läkemedelsföretaget Pfizer och dubbade "P57." Pfizer hade enligt uppgift planer på att syntetisera P57 och marknadsföra produkten som en behandling för fetma. Under 2002 Pfizer övergav planen och släppte rättigheterna till ingredienserna. Detta orsakade en del att spekulera om livskraft anläggningens påstådda fördelar. Så sent som 9 mars 2006 i Seattle Times rapporterade att Pfizer hävdade P57 var för svårt att syntetisera.

Det är intressant att notera att, från och med mitten av 2006, det finns ingen vetenskaplig forskning om denna växt som involverar mänskliga prov. Källor citera en enda djurstudie som den enda kända forskningen hittills. Trots detta var det populärt nog att, senast 2004, hade det uppmärksammats av 60 Minutes. Korrespondent Lesley Stahl gjorde färden till Sydafrika för att försöka Hoodia Gordinii själv. När måltiderna kom och gick utan den vanliga "pang", sa hon om hennes erfarenhet, "Jag skulle säga att det fungerade."

Trots de historiska och mer anekdotiska indikationer på hoodia effektivitet i att undertrycka aptit, är snabb den medicinska professionen att påpeka att utan ordentliga studier, ingen vet om långvarig användning kan ha negativa effekter. Consumer Reports utvärderade den i början av 2006, men utan medicinsk forskning , inte skulle godkänna det.

Styrkan och renhet Hoodia Gordinii extrakt varierar från märke till märke, men levereras i en kapsel eller vätska. Kvalitet kött och svål kommer vanligtvis från Sydafrika och bör ha minst en 20: 1 potens faktor. Vid denna potens, vanliga doser varierar från 500 mg till 3000 mg per dag, uppdelat i tre doser som tas 30 till 60 minuter före måltid. Även med bristen på klinisk forskning, är många konsumenter beslutar att prova dessa tillskott tillsammans med en rimlig kost och motion plan. Innan de vidtar någon ny diet regim, är det i allmänhet klokast att rådgöra med din läkare.

  • De aktiva ingredienserna i Hoodia kan användas som behandling för fetma.
  • Hoodiea är en växt hemma i Sydafrika.