Hur att bekämpa livsmedels Cravings med ett lågt glykemiskt kost

February 25

Matbegär uppstå av många anledningar, både fysiologiska och psykologiska, men en kärna orsak till mat cravings är oberäkneliga blodsockernivåer. När kroppens blodsockernivåer går igenom höga spikar hela dagen, kan du hamna hungrig - därav oönskade ändå gnagande mat begäret.

Tänk dig inför en hektisk dag på jobbet och att få barnen till olika möten. Du har inte tid för mer än ett par nävar kringlor när du tävlar från jobbet för att hämta dina barn. Även om detta var en tillräcklig snack kalori-wise, skulle du troligen känner svälter i en timme eller så.

Varför? Eftersom pretzels är ett högt glykemiskt mellanmål som skickar dina blodsockernivåer tillsatta bara att släppa ut snabbt kort därefter.

Ofta matbegär går hand i hand med låga blodsockernivåer. I stället för att vilja ett hälsosamt mellanmål, kan du vara sugen på något sött eller stärkelserik som din kropp försöker kompensera för sin låga blodsocker. Denna cykel inträffar dagligen för många människor, och det är inte bara begränsat till mellanmål. Frukostar, luncher och middagar som är överlastade med högt glykemiskt livsmedel kan också skicka dina blodsockernivåer skyhöga.

För att hålla din mat cravings under kontroll, följ dessa två enkla steg:

  • Välj låg glykemiskt livsmedel för dina måltider och mellanmål.
  • Matcha dessa livsmedel med protein och fettkällor.

I det tidigare kringla exempel skulle ett bättre mellanmål val har varit ett äpple med ett uns av nötter. Äpplet är en lägre glykemiskt val som skapar en långsammare blodsockersvar i kroppen. Balansera protein och fett med muttrarna hjälper dig att känna dig mätt längre, så du behöver inte plundra kylskåpet för hög socker snacks när du kommer hem.