Vad är en produktåterkallelse?

February 23

En produkt återkallelse sker när en produkt visar sig vara skadligt eller på annat sätt farliga för konsumenterna. Termen kan relatera till valfritt antal produkter från mat, medicin, eller hälsa och skönhet hjälpmedel, till elektronik, vitvaror, möbler och till och med bilar. I vissa fall kan en produktåterkallelse indikerar helt enkelt en varning till konsumenten om att viss del av produkten kan vara trasig och behöver bytas ut eller repareras. I andra fall kan produkten behöva återlämnas till tillverkning för fullständig ersättning eller återbetalning.

Den Consumer Product Safety Commission är en statlig myndighet som monterar en produktåterkallelse lista och innehåller så många detaljer som finns beträffande varje återkallande. Du kan registrera dig för ett bevakning eller söka på webbplatsen. Du kan också ringa journummer, 1 (800) 638-CPSC, för mer information.

Ibland är företagen tvingas till att utfärda en produktåterkallelse även om många gånger de utfärdar en frivillig återkallelse. I allvarliga fall kan det finnas ett uttag marknad där produkter helt bort från hyllorna och är inte längre till salu tills de kan bevisas säker.

CPSC försöker generellt att ge så mycket information som möjligt om ett återkallande, inte bara för att varna konsumenterna, utan också för att bidra till att minska panik. Lära att objektet du äger inte den som anges på återkallande listan produkt kan vara en lättnad. Till exempel, om en viss märke och modell diskmaskin görs i en viss tid har varit ansvarig för en brand, måste du veta vilket som ska se till att du donâ € t äger den återkallade modellen.

Om din apparat är föremål för ett återkallande av produkten kommer du bli informerad om vilka åtgärder du bör vidta. Men kanske du kan slappna av efter lärande att ditt modellnummer året apparatens gjordes inte sammanfaller med återkallande av produkter. I vissa fall av återkallelser, det finns också enkla korrigeringar eller reservdelar som kommer att tillhandahållas utan kostnad för dig, som kommer att göra din produkt säkrare.

Andra publikationer och webbplatser erbjuder även information om återkallelser. Om du är orolig att du kan ha en felaktig produkt, kan du slå upp det på nätet eller ring tillverkaren eller CPSC. Du kan också anmäla defekta produkter till Consumer Product Safety Commission, och din rapport kan resultera i en produktåterkallelse. Att göra en rapport kan väl hjälpa andra människor att undvika skador, skador, eller till och med dyra byten av felaktiga produkter.

  • Skönhetsprodukter är föremål för påminna om de visar sig vara skadliga för konsumenterna.