Förberedelser för Coaching Practice

February 26

En outtalad rädsla som håller många föräldrar tillbaka från volontär att coacha ungdomar råder osäkerhet om hur man organiserar och köra en effektiv övning för barn. Det är synd, också, för att sätta ihop en Crackerjack praxis för barn i någon sport behöver endast följande ingredienser:

  • Förberedelser i förväg
  • Hantera praktik tid
  • Coaching genom att gå runt
  • Planering "spontana" borrar under praxis
  • Att ha kul

Oavsett om du coaching den lokala simma team, en fotbollsklubb eller en peewee basketlag, startar en effektiv och produktiv övning med dina förberedelser för att säkerställa att praxis är värt besväret. Ingenting är mer tråkigt eller nonproductive än en övning där coachen bara står runt, cirklar barnen tillsammans, och säger: "Okej, gänget, vad vill du göra idag?" Det är ett säkert tecken på att coachen inte är förberedd.


Istället förbereda din praktik genom att göra följande:

1. Flera dagar innan träning, ta ut ett papper och en penna.

2. Tänk på den sista matchen laget spelade, eller om de inte har spelat en match ännu, avgöra i ditt sinne som grundläggande färdigheter de måste utvecklas för att förbättra.

3. Jot ner en snabb lista över dessa kunskaper och övningar som du vill täcka.

4. Tänk på din totala praktiken tillgängliga tiden, och sedan blockera ut 5-, 10-, eller 15-minuters block av tid för varje övning.

5. Däri börja kartlägga ordningen på din träning.

Till exempel, anta att du har praktik på lördag morgon, och praxis tid varar en timme och 15 minuter, eller totalt 75 minuter. Du har valt sex färdigheter för att täcka. Spendera 15 minuter på varje färdighet tar 15 minuter mer än du har. Om du tillåter 15 minuter för tre borrar och 10 minuter för de andra tre, kan du inte tid för vila i mellan.

En mer realistisk plan kan vara att träna bara fem färdigheter eller att spendera bara 10 minuter på varje färdighet så att barnen kan ta breathers och du kan utföra en viss grupp företag.


Dela upp dina träningar till likriktat segment eller block av tid kan du hålla ditt schema. Det garanterar också att teamet fungerar på alla borrarna de behöver för att, och håller spänningen framåt tillsammans i rask takt. Glöm inte att sätta en klocka med dig till varje praktiken!

Här är ett urval träningsschema för en ungdom basketlag:


Första 5 minuter:

Två varv och enkla calisthenics att sträcka och slappna av.

Nästa 5 minuter:

En snabb genomgång av vad laget gjorde bra och inte så bra förra matchen. Tala alltid om laget - aldrig en enskild spelare.

Nästa 5 minuter:

En enkel borrmaskin, kanske en linje av lay-ups.

Nästa 5 minuter:

Defensiv hållning och rörelse i sidled.

Nästa 10 minuter:

Studsade och hur man boxas ut motståndarna.

Nästa 10 minuter:

Frikast skytte.

Nästa 10 minuter:

Passerar borrar och hur man slår den öppna spelaren.

Nästa 10 minuter:

Köra offensiva pjäser och undervisning grundläggande give-and-go.

Senaste 15 minuter:

Kontrollerad scrimmagen.

75 minuter:

Total praktik tid

Denna enkla handlingen att tänka framåt på vad laget har att arbeta med gör varje praxis löpa smidigt och ger barnen en solid känsla av framsteg mot sina mål. Ännu bättre, när sessionen avslutas, du går bort med självbelåtenhet som din disposition arbetade och att talan flyttas snabbt.