Vad är Potato lasagne?

May 19

En potatis lasagne är helt enkelt en lasagne som ersätter lager av plåt-pasta med lager av potatisskivor. En traditionell lasagne består av omväxlande lager av kött, röd sås, pasta och vit sås. Ragu och béchamelsås är vanliga såser. Den exakta innebörden av en lasagne varierar från region till region och recept till recept, och detsamma gäller för potatis lasagne. Variationer inkluderar använder sötpotatis istället för normala sådana, med hjälp av grillat grönsaker istället för kött eller göra en spenat och ricotta lasagne utan röd sås.

Lasagne kommer från det gamla grekiska ordet för en platt pastadeg via en romersk ord för en stående pott. I norra samhällen i tidig modern tid, blev potatis allt vanligare som de var lätta att odla och hade en mängd olika användningsområden. Lasagne liknar ett antal nordliga potatisbaserade rätter såsom herde pie, stuga cirkel och gryta. Det var ingen tvekan billigare och enklare för lasagne älskare, kanske invandrare till Amerika från Italien, för att växa och använda potatis för att ersätta pasta. Alternativt, potatis lasagne kom till som ett experiment på det ursprungliga temat.

Potatis och pasta erbjuder samma näringsvärden och fungera som leverantörer av kolhydrater och energi. De är både flexibel och komplettera ett antal rätter. Pasta och potatis är ofta utbytbara i en måltid.

Den grundläggande receptet för en potatis lasagne kräver potatis, tärnad / malet skinka eller nötkött, en röd sås som marinara och en vit béchamelsås. Dessutom är måltiden kryddad med svartpeppar, en skvätt salt och olika örter och är toppad med ost. Osten kan vara någon typ från engelska cheddar till Parmesan. Grönsaker som tärnade tomater och broccoli är frivilliga.

Potatisbaserat lasagnas, liksom pastaversionerna, består av skikt. Det första lagret är en röd sås och nästa är kött och sedan finns lager av potatis. Hela processen för lager på lager en potatis lasagne bedriver tills toppen av skålen nås. Typiskt kommer det att finnas färre skikt av en potatis lasagne än en pasta en som pastan är betydligt tunnare.

Det finns ett antal varianter på temat. Spenat och ricotta potatis Lasagne är ungefär samma som pasta versionen. Det växlar lager av spenat blandat med ricotta och lager av skivad potatis.

Potatisen lasagne kan också göras med sötpotatis i stället för de vanliga salta dem. Batat lasagne går bra med champinjoner, kidneybönor eller med spenat. Denna lasagne går bra med en krämig ostsås. Den sötpotatis kan antingen skivas ut som traditionella potatis lasagne eller blandas med övriga ingredienser och kombineras med skivor av lasagne pasta.

  • Lasagne kan göras med en potatislager.
  • Cheddarost används ofta i potatis lasagne.
  • Kidneybönor, en av ingredienserna i potatis lasagne.
  • En potatis lasagne kan toppad med skinka och ost för ett uppsving i salt smak.
  • Potatis.
  • Potatis lasagne har lager av ricottaost fyllning mellan lager av potatisskivor.