Vilka är de tecken på Diabetes i småbarn?

May 26

Eftersom småbarn har ofta svårt att förklara exakt hur de mår, kan det vara svårt att avgöra skillnaden mellan en frisk toddler och en som behöver testa för diabetes. Fortfarande finns det vissa tecken som tyder på utvärdering är i sin ordning. Bland dem är ökad törst och urinering, ökad hunger åtföljd av viktförlust, muntorrhet, och fruktig luktande andedräkt. Trötthet, svaghet, och behandlingsresistenta blöja utslag kan finnas anledning till oro också.

En av de tecken som ett litet barn kan ha diabetes innebär hans urin vanor. Ett litet barn med diabetes urinerar ofta mycket oftare än andra småbarn gör. Vissa föräldrar kan notera att ökad urinering verkar gå hand i hand med toddlerâ € s ökad törst. Tyvärr är ökad törst ett tecken på diabetes hos småbarn också.

Småbarn är ökända för sina ändringar aptit. Vissa kan vara väldigt noga vad de äter under en tid och sedan verkar ha oförklarlig aptit stötar. För det mesta, är förändringar småbarn aptit anses normalt. Ibland kan de dock vara ett varningstecken av diabetes. Till exempel, om ett litet barn tycks uppleva en ökning av aptit ännu förlorar vikt, kan detta vara ett tecken på att han har diabetes.

Några av de tecken som kan tyda på diabetes hos småbarn involverar munnen och halsen. Till exempel kan ett litet barn med diabetes upplever torra mun och hals symtom. Han kan ha fruktig luktande andedräkt också.

Trötthet är också bland de tecken på diabetes hos småbarn. Ett litet barn som har diabetes kan tyckas alltför trött eller ens svaga ibland, när han borde vara energisk. Han kan också tyckas dåsig vid tillfällen då han borde vara fullt vaken.

Småbarn som ännu inte potta utbildade kan ha symptom på diabetes som dyker upp i blöjområdet. Till exempel kan ett litet barn med detta tillstånd har blöja utslag, som kan utvecklas hos friska barn också. När ett litet barn med diabetes har en blöjeksem, men det får inte gå bort, även efter medicin blöjeksem salva används.

Många tecken på diabetes hos småbarn är små, och föräldrar kan av misstag skicka dem som andra frågor. När diabetes går odiagnostiserade och obehandlade, kan dock andra symtom uppträder. Till exempel kan vissa småbarn uppleva stomachaches och svåra episoder av illamående och kräkningar. Obehandlade fall kan även märkas med snabb andning som är tyngre än normalt.

  • I allmänhet är förändringar i ett barns aptit anses normalt.
  • Ett litet barn med diabetes kan kissa mycket oftare än sina jämnåriga.
  • Småbarn som har diabetes kommer oftast måste ha sin sockerintag övervakas.