Vad är Vegetarian Shoes?

May 23

Den vegetariska livsstil praktiseras av miljoner världen över sträcker sig bortom en meatless diet. Av en önskan att undvika att använda animaliska material som läder eller ormskinn, många veganer väljer skor som ofta kallas vegetariska skor. Dessa skor är tillverkade av icke-läder material såsom duk, hampa, polyuretan, gummi, Spandex eller bomull. De kan också göras med kompositmaterial som duplicerar känslan och utseendet av koskinn eller mocka. Enskilda sko företag har ofta en egen blandning av bomull och polyuretan som de saluför som vegan vänlig läder substitut.

Frågan om användning av läderprodukter har varit en källa till debatt bland vegetarianer och veganer i åratal. Vissa är bekväma med läder som ett naturligt material för skor, men andra likställa användningen av djurhudar med samma grymma metoder köttproduktion. För detta segment av vegan och vegetarisk befolkning, har en alternativ marknad för vegetariska skor vuxit upp under de senaste åren. Vissa skor butiker tillgodose främst veganer och vegetarianer, med vegetariska skor allt från casual till athletic att klä. Många av dessa special skobutiker startades genom att öva vegetarianer.

Vegetariska skor är inte nödvändigtvis skapas av mindre sko företag i nischmarknader. Många vanliga skoföretag producerar skor som skulle vara godtagbara för veganer och vegetarianer. Några exempel på vanliga skor som passar den vegetariska livsstilen är duken baserade Converse basket sko, Doc Marten s gummistövlar och Birkenstock sandaler. Faktum är att många av de mindre företag som producerar vegetariska skor idag har inspirerats av den miljövänliga Birkenstock affärsmodell.

Vissa vegetariska skor har funktioner som går utöver deras djurvänliga komponenter. De material som används för att göra dessa skor är ofta återvinns från däck eller plast gummi. Produktionsarbetet sker i välrenommerade fabriker med arbetare som får en lön att leva på, inte i tredje världen sweatshops anställa barn. Många vegetarianer och veganer tror också starkt på ett företags sociala och miljömässiga ansvar, så information om tillverkningsprocessen är ofta tillgängliga på nätet eller i företagets litteratur.

  • Vissa vegetariska skor kan göras med hjälp av återvunnet gummi från däck.
  • Många företag anställer nu vegetariska och veganska metoder i make finskor.
  • Enskilda sko företag har ofta en egen blandning av bomull och polyuretan som de saluför som vegan vänlig läder substitut.