Vad betyder "Doing Donuts" Mean?

May 24

Ett lysande exempel på vårdslös körning är en manöver som kallas att göra munkar, som ibland kallas turfing en gård eller drivande munkar. Detta innebär att köra en bil i en tät cirkel och samtidigt fortsätta att accelerera. Resultatet är en serie cirkulära hjulspår eller släpmärken huggen ur en gräsmatta eller gatuytan. Dessa små cirklar av godtycklig förstörelse är "munkar" av att göra munkar manövern.

Några galna chaufförer känner behov av att göra munkar när presenteras med en öppen lapp av vägbanan, en tom parkeringsplats eller ett avsnitt av platt gräsmatta. De kommer först köra in i mitten av den dömda egendom och sväng skarpt åt vänster eller höger när de accelererar. Förskjutningen i farten svänger allmänhet den bakre delen av bilen runt till framsidan, skapar de cirkulära divots eller släpmärken. Som föraren fortsätter att köra i cirklar, de divots bli ännu mer uttalad. En andra eller tredje munk får prövas före körning av platsen.

Parkeringsplatser är särskilt populära platser för att göra munkar utan uppsåt. Bristen på oskyldiga åskådare, öppenheten i terrängen och löst underlag grus alla göra det lättare för vårdslösa förare för att utföra manövern utan att förlora kontrollen eller orsakar större skador. Snötäckta parkeringsplatser väntar ankomsten av en snöplog kan också vara mycket populära platser för att göra munkar på vintern.

För förare med ont uppsåt, kan dock en rival fotbollsstadion eller personliga hem vara en idealisk plats för att utföra destruktiva munkar. Effekten av dussintals snäva cirklar som ristade in i gräset kan vara mycket svårt att reparera. Göra munkar eller "turfing" en privat gård eller offentlig egendom anses vara en handling av vandalism, och den felande föraren kunde också möta andra avgifter av vårdslös körning och offentlig endangermenten.

Handlingen att göra munkar med ett privatägt fordon i en godkänd plats är inte strikt olagligt, men det kan allvarligt skada bilens fjädring, anpassning och styrsystem om överdrivna. En engångs celebratory munk på infield av en professionell racerbanan kan vara spännande att titta på, men utför det i verkliga livet bör endast försökt sparsamt, om alls.

  • Doing munkar kommer att resultera i en serie av bromsspår på en gata yta.
  • Parkeringsplatser är de mest populära platserna för förare att utföra munkar.
  • En förare som gör donuts kör en bil i en tät cirkel och accelererat.