Vilka är de vanligaste orsakerna till Shoulder Pain?

March 26

Ansatsen syftar både på leden som förbinder armen till överkroppen, men också att hela området av kroppen, fram och bak, mellan halsen och överarmen. När man hänvisar till "axlarna," området från skuldra vid skuldra över ryggen kan ingå också. Således kan skuldra bära endast en sida eller hela övre delen av bålen, och de vanligaste orsakerna till skuldra kanske på grund av en diskret problem i axeln eller en fråga med ursprung i en annan plats.

Många människor vet att smärta eller tryck kände i mitten av bröstet eller smärta i vänster arm är en indikation på att omedelbar läkarvård bör eftersträvas, eftersom det kan tyda på en hjärtattack. Färre människor inser att smärtan kan manifestera i vänster nacke eller vänster axel. I varje fall är ett samtal till 911 och omedelbar transport till en akutmottagning i ordning.

Helicobacter pylori-infektion kan ha vissa likheter med symtom på en hjärtinfarkt. I detta fall tenderar emellertid smärta att vara mellan skulderbladen. Tänk på att detta är en typ av infektion som inte rekommenderas alltid att behandla, eftersom det kan vara oönskade utfall från utrota den.

Bursit, en smärtsam inflammation i slemsäckar, små vätskefyllda säckar som pad muskler, ben och senor vid skarvarna, uppstår ofta vid axlarna. Symtomen omfattar värkande, stelhet eller smärta, vilket kan åtföljas av svullnad och rodnad. Det är ofta väckt den av repetitiva rörelser, och kan lindras av vila eller kräva ytterligare behandling. När upplevt, har den en tendens att återkomma.

Trauma axeln kan resultera i sprickor vare sina tre ben - skulderbladet eller skulderbladet, nyckelbenet eller nyckelben och humerus eller armen ben - eller andra skador, något som kan orsaka skuldra. De andra skador kan vara av två huvudtyper. En typ innefattar dislokationer och den andra är en skada på den mjuka vävnaden på axeln - ledkapseln, ligament, muskler, rotatorkuffen, och senor. Dessa behandlas utan eller med kirurgi, beroende på svårighetsgrad och typ, och både en period av immobilisering och rehabilitering i allmänhet behövs.

Polymyalgia rheumatica är en reumatisk sjukdom som involverar hela skalan av element runt leden: ligament, muskler och senor. Dess symtom är både smärta och stelhet vid lederna, särskilt i nacke och axlar, och särskilt på morgonen, men kan sträcka sig till systemiska symtom som trötthet och feber. Den behandlas i första hand med over-the-counter (OTC) smärtstillande medel och steroider.

Andra förhållanden som kan orsaka skuldra inkluderar vanligen bältros och cancer. Bältros är ett utslag som orsakas av samma virus som ansvarar för vattkoppor. Vissa typer av cancer kan orsaka smärta i axeln. Detta inkluderar lungcancer och bröstcancer.

  • En nackskada kan leda till skuldra.
  • Skador är en vanlig orsak till axelsmärta.
  • OTC smärtstillande medel kan hjälpa till med skuldra.
  • Bursit, en smärtsam inflammation i slemsäckar, uppstår ofta vid axlarna.
  • En läkare kan rekommendera sjukgymnastik till en patient som lider av skuldra.
  • Helicobacter pylori-infektion kan ha vissa likheter med symtom på en hjärtinfarkt.