Vad är Cat Eye Makeup?

March 24

Cat eye makeup är en dramatisk stil av ögonmakeup som är starkt beroende av eyeliner. De yttre hörnen av ögonen är utformade för att se ut spetsigt, som en katt. Det var ett gemensamt utseende på 1950-talet, men nu upplever ett uppsving av popularitet. Cat eye makeup kan vara en stor, glamorös look för kvällen, och med praktiken är det relativt enkelt att göra.

För att skapa kattögonmakeup är det nödvändigt att välja en mörk eyeliner. De flesta människor går med en svart eller mycket mörk brun färg, i flytande form. Även penna eyeliner kan arbeta, kommer det inte att skapa en linje som är definierat som vätska, och kan börja titta suddigt eller rörigt. När du väljer flytande eyeliner, välj en med en kort, pekade pensel för att göra ansökan enklare.

Man kan välja att endast använda eyeliner för kattens öga utseende, men det kan se mer färdiga med ögonskugga. Välj en neutral bas ungefär en eller två nyanser mörkare än naturlig hudton, och sedan använda en något mörkare, skimrande färg för den nedre halvan av locket, under globlinjen. En skimrande brun färg kan se särskilt söt. En blekare markeringsfärg kan väljas också. Dessutom väljer en mörk mascara.

För att skapa kattögonmakeup, börja med att applicera den neutrala ögonskugga jämnt över ögonlocket som bas. Det borde inte vara mycket märkbar, men bör bara skapa en smidig duk att tillämpa resten av makeupen. Sedan tar den blekaste markeringsfärgen och applicera den precis under ögonbrynet, på brynbenet. Slutligen kan den mörkare färgen appliceras i vecket av ögat, och tas ut något till det yttre hörnet.

Därefter är det dags att tillämpa eyeliner, i fokus för kattögonmakeup. Flytande eyeliner kan vara svårt, så det är bäst att börja med en tunn linje, och bygga om det behövs. Börja ovanför iris, dra en tunn linje ut till ögonvrån, där eyeliner kan sedan lätt vridna uppåt för den särskiljande Cat Eye, bevingade look. I kattögonmakeup, är eyeliner tillämpas endast på den övre fransraden, inte botten. Applicera därefter mascara för att avsluta looken.

Naturligtvis är detta bara ett sätt att skapa kattögonmakeup. Vissa väljer att avstå ögonskugga helt, bara tillämpa en neutral bas och eyeliner. Det kan också vara lättare att tillämpa lite av flytande eyeliner först, sedan använda ögonskugga, och sedan på upp flytande eyeliner linjen. Många tekniker kan skapa denna glamorös look, så det är bara att försöka hitta en som fungerar bäst.

  • Cay ögonmakeup bör bestå av mörk mascara.
  • Katten eyeliner utseende gör ögon verkar mer uttalad och större än de verkligen är.