Vad är en Matador Hat?

April 20

En matador hatt är en mans hatt traditionellt bärs av tjurfäktare eller Torero under en tjurfäktning. Det är en platt-toppad hatt, med en rund lampa ovanför varje öra. I början av 19-talet, denna hatt - även känd som en kro - ersatte den traditionella tri-spetsig hatt som används i tjurfäktning. Lökarna på varje sida av hatten är tänkta att representera en tjur horn, och platt bit på toppen av huvudet är analog med en prick.

Denna typ av hatt brukar konstruerad av en lockig, vävt tyg som har en konsistens och textur ungefär som hår. Den platta delen av hatten, på toppen av huvudet, har vanligtvis sammet och genomarbetade snirkelarbete. Insidan av en matador hatt ofta klädda i rött siden. En matador hatt bör passa väl över huvudet för att förhindra att kastas bort, i händelse av en goring av tjuren.

Ordet Montera översätter till "trasa cap." När orden de Torero sätts, dess innebörd ändras för att specifikt hänvisa till en tjurfäktare hatt. Ofta ordet kro används ensamt för att hänvisa till en matador hatt, som dess innebörd har blivit nästan oskiljaktiga från ordet.

Tjurfäktning hattar är en av de få poster i Torero kostym som har förändrats betydligt under de senaste hundra åren. Dessa konkurrenter bär fortfarande den traje de Luces, eller kostym av lampor, som är en sequined jacka och byxa. Den klädsel kallas så eftersom de paljetter sägs göra dräkten verkar som om det var tända.

Dessa hattar är inte längre bärs endast av tjurfäktare, som högkvalitativa matador hattar finns att köpa runt om i världen, via Internet. Många av hattar produceras i Spanien, av hantverkare som förstår den detaljnivå som krävs för deras tillverkning. Priserna för en väl utformad replika kan variera från ca $ 60 (USD) till 200 USD. Den tjurfäktare outfit är också en mycket populär Halloween-kostym, och många nyhet butiker säljer plast eller skum versioner av matadoren hatten för mindre än 10 dollar.

En sann matador hatt sys för hand, och kan ta upp till en månad att slutföra. Matadoren har vanligtvis flera hattar och kostymer, i händelse av att man förstört under en tjurfäktning. Medan säkerheten för denna sport har förbättrats för matadorer under de senaste åren, finns möjligheten för skador eller dödsfall fortfarande.

  • Matador s hattar är tänkta att representera hornen på en tjur.