Vad är HELOC priser?

May 3

Hem kapital kredit (HELOC) priser är räntor i samband med ett hem kapital kredit. HELOC priser kan bli lite komplicerat, och för låntagare som inte är bekant med det sätt på vilket HELOCs arbetar, är det möjligt att få till en hel del problem med räntan. Av denna anledning är det viktigt att leta efter denna typ av lån innan de bestämmer sig för en viss långivare, och för att få information om räntor och avgifter i samband med lånet i förväg.

Innan djupdykning i den breda världen av HELOC priser, kan det hjälpa att veta vad en HELOC är. Ett hem kapital kredit är en säker linje av krediter till ett hem ägare. Det maximala beloppet husägare kan spendera bestäms av eget kapital som han eller hon har i ett hem. Snarare än ett hem kapital lån, vilket ger en enda uppsättning betalning baserad på eget kapital, ger en HELOC kreditfacilitet. Vanligtvis innehåller lånet oavgjort period, där husägare kan spendera upp till det högsta, och en återbetalningstid, då lånet måste betalas av.

HELOC priser kan vara vilseledande, eftersom de består av en marginal och en prime-räntan. När någon citerade en skattesats på en HELOC, innehåller den både marginalen och den främsta, och priset är ofta gällt bedrägligt låga för att uppmuntra människor att ta ut lånet. Om någon tar ut en HELOC med en ränta 6%, till exempel, kan han eller hon inte inser att priset är baserat på en 4% prime rate och en 2% marginal. Den 2% marginal innebär att räntan alltid kommer att vara 2% över prime, vilket innebär att om den ränta vänder sig till 9%, kommer HELOC hastigheten vara 11%, och så vidare. I många regioner finns det inga matcher på den hastighet, vilket innebär att när kampanjperioden upphör, kan HELOC hastigheter klättra upp till ca 15%.

Problemet med HELOC priser är att de kan fluktuera från månad till månad, i stället för att fastställas. Eftersom räntan rör sig upp och ner i den allmänna marknaden, HELOC hastigheter förändras också, och räntan belastar utifrån balansen transporteras under loppet av en månad, snarare än över ett år, som uppgår till mer intresse skyldig varje dag. På sätt och vis, HELOC hastigheter fungerar som kreditkortsräntor, vilket innebär att intresset verkligen kan börja att rack upp.

Människor ibland jämför HELOCs till topplån, och de gör faktiskt fungerar mycket som justerbar ränta inteckningar (vapen). Däremot kan man påbörjar en HELOC vara riskabelt företag, särskilt för villaägare som inte kunniga. Om värdet av hemma minskar, till exempel, är det möjligt att hamna på grund mer på huset än det är värt som ett resultat av oklokt användning av HELOC, och om räntorna börjar klättra, kan en husägare belastas med enorma utbetalningar bara för att hantera ränte, än mindre huvudförpliktelsen.

  • Många banker marknads hem kapital linjer eftersom de säkerheter kopplade till krediten möjliggör bankerna att ställa högre gränser än oprioriterade typer av rullande skulder.