Välja Din väg till rikedom

May 5

Det finns nästan lika många sätt att skapa välstånd som det finns människor att tänka hur man gör det. Din ekonomiska plan leder dig till din destination, och om du vill skapa välstånd och göra miljoner, måste du börja med det första steget och räkna ut hur man tar sig dit. Oavsett vilken väg du väljer, hålla följande saker i åtanke för att förbättra din sannolikheten för framgång:

  • Kommer det att göra dig tillräckligt med pengar? Du kan inte sätta din ekonomiska plan i drift om man inte gör tillräckligt med pengar för att täcka dina grundläggande utgifter och har några kvar för dina långsiktiga mål.
  • Är det något du gillar? Du är mer benägna att hålla med något du gillar att göra, och därför, du är mer benägna att hålla med din ekonomiska plan. Ingenjörer kan göra en massa pengar, men om du hatar matte, det är nog inte rätt väg för dig. Dessutom har världens redan tillräckligt många människor som hatar sina jobb, egenföretagare eller på annat sätt.
  • Är det något du har en talang för? Du kanske drömmer om att göra det stort som musiker när du spelar "Guitar Hero" i ditt vardagsrum, men om du inte vet ett A-ackord från en myrstack, det är nog bara en fantasi. Räkna ut vad du är bra på och leta efter möjligheter där du kan sätta din naturliga talang för att arbeta.
  • Är det något du har kompetens för? Om du inte vet något om redovisning förutom att siffrorna är tänkta att balansera, du förmodligen inte vill ställa in din egen bokföring verksamhet. Du kan alltid lära sig, naturligtvis, men din inlärningskurva kommer att påverka tidtabellen för din ekonomiska plan.

Sysslar pengar för sin egen skull är varken berikande eller givande. De lyckligaste miljonärer är de som kombinerar arbete de verkligen njuta med de finansiella mål de har satts upp för sig själva. De har en stark önskan om en fylligare, bättre, mer överflödande liv, och pengar är bara en del av de rikedomar som de söker.