Vad är en bältet?

May 3

Medan vi är vana att se den bältet bärs som tillbehör midjeband i Mena € s formella slitage, dess ursprung är helt annorlunda. Cummerbunds inspirerades av halsdukar bärs runt mena € s kläder i midjan i Indien, och de första cummerbunds bärs av européerna var utformade för den engelska militären under sin ockupation av Indien. Ordet är på lån från det persiska språket, att uttrycka sina arabiska ursprung. Band är ett verb i Persiska vilket innebär att stänga, och Kamar översätter som midjan. Detta kan översättas till fullo så att omsluta midjan.

Stilen i Indien, som bärs av dess invånare, var mer nytto än dressat. Den har en veckad front, som normalt bars vänd uppåt, skapar flera lappade områden av tyg som lämpar sig för att hålla små föremål. Idag i Mena € s svart slips klänning, kan bältet bäras antingen veck upp eller ner, eftersom itâ € s bara en dressat tillbehör istället för en målmedveten plagg.

Vanligast du € ll hitta denna midjan skärp i svart slips eller semi-formella mena € s passande. Det är oftast inte används med vit slips formalwear, den mest formella i Mena € s klänning kläder. Vit slips slitage tenderar att kräva en särskild väst istället, vilket skulle göra cummerbunds obekväma. För halv formella händelser när män don en smoking jacka, matchande byxor, slips och skjorta, kan bältet bäras för att lägga till lite blixt och stil på en outfit. Det kan också dölja felen i den hyrda kostym som doesnâ € t passa perfekt. Du € ll ser många en cummerbund vid händelser som proms.

Bältet kan vara en mycket enkel veckad skärp, med antingen ett spänne infästning eller en elastisk rygg. Vissa män väljer en midja skärp som har massor av färg, mönster eller design för att individualisera sin bärandet av semi-formella kläder. Medan itâ € s bra för en bältet att ställa ut lite färg, bör detta samordna med färgen på din slips. Faktum matchning cummerbunds och banden är ganska vanligt. För evenemang som proms eller bröllop, kan unga män väljer cummerbunds nära överensstämmelse med klänningen färgerna deras datum, eller till bröllop färger. Speciellt för proms, itâ € s bra att få lite kreativ med färg och flärd, och slitage icke traditionella tyger och mönster.

Om du måste bära en bältet för en mer formell händelse, itâ € s bättre att välja en som är dämpad i färger eller mönster. För de mest konservativa svarta slips händelser, bör den veckade midjan bågen vara siden, inte billigare polyester satins ofta hyrs med smoking. En liten hörna i Mena € s formalwear mode ägnas åt att införa nya stilar av cummerbunds varje år, men om du planerar att köpa en, € itâ SA bättre idé att hitta en som är mer traditionell. En röd, grå eller svart skärp är ett bättre val om du € re köper en för mer formella tillfällen.

Bältet är inte exklusivt till västra formalwear. Både de indiska och pakistanska armé fortsätter att bära dem med deras klänning uniformer. Detta verkar vettigt eftersom begreppet den färgglada midjan bågen har sitt ursprung i dessa länder.

  • Cummerbunds inspirerades av midjan halsdukar bärs av män i Indien.