Vad är Mandelmassa?

March 19

Mandel kan användas för att göra en mängd olika livsmedel. Mandelmassa, en söt blandning av jordnötter och socker, är en mångsidig användning för mandel. Tillverkad av skållade mandlar, kan muttern pasta användas i bakning, matlagning och pyssel eleganta godis.

Nötterna används för denna pastan bör mycket finmalen. Andra viktiga livsmedelsingredienser för blandningen inkluderar vatten och socker. Den tre kokas tills en slät, spela degliknande konsistens uppnås. Cane sirap, kräm, olja, eller glycerin kan också användas. Rose vatten, mandel extrakt, och orange vatten tillsätts ibland för att ge ytterligare smak.

Flera olika sorters tårtor, bakverk och godis kräver mandelmassa som ingrediens. Det är en populär smak tillsats i Europa speciellt. Traditionell fransk Calisson godis görs med blandningen, samt vissa typer av croissanter. I Kina är pastan används i fru eller älskling kakor, bakelser gjorda med vinter melon.

Fyllda krydda kex kallas Gevulde speculaas görs i Nederländerna från mandelblandningen. Samma land är känd för en jul bröd heter Kerststol, som också uppmanar till spridning. Det är en favorit behandla i Turkiet, där det var en gång reserverad för kungligheter. Pastan finns i många olika tyska bakverk och sötsaker.

Amerikanska björnen klo bakverk görs med pastan. Regnbågen kaka, en behandling som innehåller flera lager av ljust tårta, består av mandelmassa tårta, olika typer av sylt och chokladöverdrag. I Danmark, Sverige och många andra länder, är pastan används i olika muffins, kakor och bullar. En berömd användning av konfekt är i det danska kringle bakverk.

Även om många människor tror att pasta från mandel och marsipan är samma konfekt, de är faktiskt inte samma sak. Marsipan är en grupp av vissa slag av mandelmassa. Almond klistra sig dock inte alltid marsipan. I marsipan, extra florsocker, tillsammans med citronsaft och vispad äggvita, tillsätts för att skapa en sötare och mer följsamma struktur för att dekorera, rullande, och gjutning. Marsipan har också en starkare mandel smak.

Brittisk mandelmassa görs med mandel, socker och äggvita. Ingen matlagning, dock är involverad i den brittiska processen. Den danska versionen innehåller samma ingredienser, men den franska stilen kräver sockerlag snarare än socker. Tyska marsipan regleras i lag, och kräver en del socker till två delar mald mandel. För att göra pastan billigare, vissa företag lägger mark persika eller aprikoskärnor till sina recept.

Ersättare för mandelmassa inkluderar marsipan eller slivered mandel marken och blandas med socker. Mandelmassa har en mycket lång hållbarhet när kylda. Bör pastan hårdnar, kan man värma upp för att bli böjlig än en gång.

  • En cupcake dekorerad med marsipan, en typ av mandelmassa.
  • Vissa sorter av europeiska croissanter görs med mandelmassa.
  • Skalade och hela mandlar.
  • Socker används som sötningsmedel i mandelmassa.