Vad är Bachs Cello Suites?

March 18

Bachs cellosviter är en sammanställning av klassiska musikstycken som Johann Sebastian Bach skrev för soloföreställning med stränginstrument, såsom violin, viola och cello. Det finns sex sviter, var och består i en annan nyckel och består av sex rörelser: ett förspel, Allemande, en courante, en Sarabande, en galanteries och gigue. Bachs cellosviter till stor del bortglömda, jämfört med hans sonater och andra verk, tills 1925 frisläppandet av en inspelad version av Pau Casals, en cellist som hade hittat en kopia av poängen i en sändning butik i Spanien. Till skillnad från hans andra kompositioner, var Bachs cellosviter inte undertecknat, och kompositören skapade inte kommenterade prestandaversioner. Sviterna innehåller en rad teman och många kända musiker har spelat in sina egna soloframträdanden av en eller alla av dem.

Historien om sviterna är öppen för tvist, utan kända signerade exemplar i tillvaron. Traditionellt kompositörer signera sina verk, och detta var praxis när sviterna komponerades, någon gång i början 18th century. Vissa forskare föreslår att Bachs cellosviter var bland hans första kompositioner, medan andra pekar på den sofistikerade struktur som tyder på att Bach komponerade verk senare i sin karriär. En uppsättning Bachs sviter, som kallas "Anna Magdalena" version, var signerade av kompositörens hustru. Forskare kan inte bekräfta om Anna Magdalena uppsättningen signerade medan Bach levde eller om hon gjorde det efter hans död. En teori hävdar att Anna Magdalena själv består Bachs cellosviter men inte ta äran för dem.

Stipendium på Bachs cellosviter finner konsensus på flera punkter, dock. Den cykliska, beordrade karaktär varje svit, sex rörelser inom sex strukturerade sviter, skiljer sig från Bachs andra verk, särskilt violinsonater. Förspelet, courante och gigue rörelser Suite Number One i G-dur är vanligt förekommande i filmer, tv-program och reklamfilmer. År 2002 hyllade cellisten Yo-Yo Ma spelade den fjärde rörelsen från Suite Number 5 i c-moll vid Ground Zero på den första årsdagen av 11 september-attackerna, eftersom namnen på offren läsa högt. Den saraband med denna svit är känd för sin dystra, långsamma och introspektiv konstruktion.

Bachs cellosviter är också regelbundet utförs i sin helhet, i solo, duett, kvartett, och full orkester arrangemang. Sviterna har transkriberats för olika instrument, bland annat gitarr, bas och kontrabas, piano, mandolin och harpa. Variationer av varje svit har också skrivit att ingjuta ett brett spektrum av samtida musikaliska element i de ursprungliga verken.

  • Bachs cellosviter har transkriberats för gitarr.