Köpa och sälja ett hem för kanadensare Cheat Sheet

March 18

Liksom de flesta kanadensare, kan det vara svårt att avgöra om de vill sälja din bostad. Även om du älskar ditt hus eller lägenhet, kan du ha en bra anledning till försäljnings - särskilt om det inte kommer att uppfylla dina behov. Om något av följande beskriver din situation, är du förmodligen redo att gå vidare.

 • Placering av ditt hem är olämpligt. Om du har ett jobberbjudande i ett utmärkt läge med god långsiktig sysselsättningspotential, eller om du är redo att gå i pension och ser fram emot den säkerhet och låga underhålls av en pension gemenskap, sälja ditt hus fabrikat mening.
 • Ditt hus är för litet eller för stort. Om du och din familj behöver mer utrymme och du inte vill renovera, eller så kan du inte få bygglov för att sätta en förlängning på baksidan av huset, är rörliga förmodligen din bästa insats. På baksidan, om den sista av dina sex barn har äntligen flyttat ut ur din sju sovrum hem, kan det vara dags att ned-storlek - innan någon av dem bestämmer sig för att flytta tillbaka!
 • Livet kastar dig en kurva boll. Efter en traumatisk händelse som en skilsmässa eller dödsfall av en familjemedlem, kanske du helt enkelt vill lämna dåliga minnen efter sig. Ta dig tid att se över din ekonomiska situation och personliga mål så att du gör ett drag som är rätt för dig.

Din kanadensiska Hem Kollar Checklista

Innan du köper ett hem i Kanada, vill du veta att fastigheten har väl underhållna så att du kan undvika dolda problem och kostar på vägen. För att ta reda på hur väl de tidigare ägarna tog hand om deras hem, kolla in följande på öppet hus:

 • Brandsäkerhet: Det finns arbets rökdetektorer och kolmonoxid detektorer.
 • Tak: Ta reda på vad taket är gjort av (trä, asfalt, tjära och grus, stål, etc.). Den typ av material som används kan betyda mycket i livet för ett tak. En tio-årig plåttak har ca 40 år i livet vänster; en asfalterad tak kan vara halvvägs genom sitt liv.
 • Windows: Fönstren är väl förslutna, och helst dubbla spröjsade.
 • Foundation: Det finns inga sprickor i den yttre fundamentet.
 • Ledningar och VVS: Fråga om hemmet har ratten och röret aluminium ledningar. Denna typ av ledningar kan bli dyrt att byta, och vissa försäkringsbolag kommer inte försäkra ett hem som har det. Se till att VVS är inte läcker och att vattentrycket är tillräckligt.
 • Exteriör: Varvet (s) är i gott skick. Det finns ingen ruttet trä ytterväggar, ruttnande stuckatur, eller sprucken vinyl.
 • Badrum: Området runt badkaret eller duschen har inga tecken på vattenskador eller mögel.
 • Vitvaror: Vitvaror som kylskåp och spis är väl underhållna och i gott skick.

Förstå Fastigheter omfattas av klausuler

I kanadensiska fastighets avtalsförhandlingarna, med förbehåll för klausuler är ett hem köparens säkerhetslucka - ett sätt att fly kontraktet om något går fel. Tre av de vanligaste klausuler om ett erbjudande att köpa är föremål för finansiering, föremål för inspektion, och med förbehåll för försäljning:

 • Med förbehåll för finansieringsklausuler erbjuder inte mycket utrymme för förhandling. Köpare kan inte ta bort detta ämne klausul under erbjudandet / motförslag process om inte kanske de har en hel del eget kapital, och egentligen inte behöver en inteckning, eller kräver en relativt liten och lätt att få snabb inteckning. Kom ihåg, om köparen inte behöver en inteckning, hon troligen inte skulle ha gjort erbjudandet föremål för finansiering i första hand.
 • Med förbehåll för klausuler inspektions vanligen ingår i en köparens erbjudande om att köpa ett hem. Eftersom det bör inte ta mer än två eller tre dagar för att ordna en inspektion, är detta en enkel klausul att förhandla. Som med finansiering klausulen, men kan du försöka att förhandla fram en kortare tidsperiod för inspektion slutförts för att snabba upp saker och ting.
 • Med förbehåll för försäljning klausuler kan förhandlas fram med hänsyn till den tid du ger dina köpare att sälja sin nuvarande bostad. Alla köpare som redan äger ett hem förmodligen inte har råd att bära bekostnad av två hem på en gång. Fortfarande, oavsett hur angelägen du är att flytta, låta köparen en anständig tid att lista och sälja sitt hem.

  Vanligtvis fyra till sex veckor anses rimligt. De flesta säljare kommer att innehålla en "tid" klausul, så att om en annan lämplig erbjudandet kommer tillsammans under den tiden, kan säljaren aktivera denna klausul - vilket innebär att köpare med den accepterade erbjudandet har en viss tid (ofta 24 to72 timmar) att ta bort föremål för försäljning klausul eller hoppar av kontraktet och låt det konkurrerande erbjudandet vidare.

Husgeråd Medföljer Försäljning av ett hem

När du köper ett hem i Kanada, se till att du vet exakt vilka objekt och apparater hushålls kommer att ingå med ditt köp. Följande tre delar av avtalet berätta just det, gör det möjligt för köpare och säljare att komma överens om vad som kommer att stanna, och vad som kommer att gå.

 • Lösöre: lösöre är objekt som inte strukturellt del av huset och kan tas bort, men du kanske vill inkludera dem i försäljningen. Vanligen köpta lösöre inkluderar vitvaror såsom kylskåp och spis, men du kan också innefatta de draperier säljarna sa att de skulle lämna.
 • Amplar: Amplar är saker som sitter på huset, t.ex. armaturer, fläktar overhead och inbyggda bokhyllor. Om inget annat anges är fixturer ingår i inköpspriset av hemmet.
 • Hyres objekt: Hyres poster är saker som säljarna hyrda, som varmvattenberedare eller propan tankar och säkerhetssystem. De ingår inte i husets inköpspris om du och säljaren är överens om att de är. Kontraktet bör notera att köparen övertar hyresavtalet och alla leasingåtaganden för propan tankar eller säkerhetssystem. Om säljaren inte har gett kopior av hyres- eller leasingdokument innan du gör ditt erbjudande, gör ditt erbjudande föremål för att du tar emot och godkänner leasingavtalen som behövs.

Hur betala mindre Ränta på din inteckning

Hatar att ha en stor inteckning? Gå med i klubben. Kanadensare vill få ut av skulden, men enligt den kanadensiska föreningen för ackrediterade Mortgage Professionals, 75 procent av kanadensiska låntagare inte göra någon typ av extra betalning på sina bolån. Kom ihåg att du kan spara dig mycket pengar genom att begränsa mängden du spenderar på intresse. Använd dessa strategier för att hålla dina boräntor låg:

 • Gör så stor handpenning som du bekvämt kan. Ju större din handpenning, desto mindre ditt lån (huvudman), och mindre ränta du måste betala.
 • Ordna att betala tillbaka lånet så snabbt som möjligt. Ju längre avskrivningstiden, livet av lånet, desto mer ränta du betalar.
 • Åta sig att göra varje vecka eller varannan vecka betalningar. Detta gör att du kan betala av huvudmannen snabbare och därmed betala mindre ränta på det.