Vad är en Snowboard?

March 1

En snowboard är en utrustning en idrottsman kan använda för att åka ner en snötäckt fjäll. Detta kortet är anslutet till athleteâ € s fötter med speciella bindningar, och han eller hon sedan rider ner skidbackar eller andra snötäckta sluttningar använder något annat än snowboard. Det liknar en surfbräda eller en skateboard, och tjänar ett liknande syfte för idrottaren. Till skillnad från skidåkning, innebär snowboard inte innebär användning av stolpar.

När du köper en snowboard, måste idrottaren överväga sin vikt, längd och skostorlek. I allmänhet bör det vara ungefär en fot (0,3 m) är kortare än föraren. När stod på sin spets, skulle den andra änden når till mellan athleteâ € s hakan och nyckelben. En idrottare som är på tyngre sidan bör köpa en bredare snowboard, liksom en idrottsman med större fötter.

Den typ av snowboard idrottaren utför också påverkar storleken styrelsen ska vara. De som vill freestyle ska köpa en som är bredare, mindre och mer flexibla. De bör också bära mjuka kängor när man rider.

En snowboard användning för slalom eller racing, å andra sidan bör vara lång och hård. Idrottaren bör också bära hårda kängor när racing. Oavsett användningen av styrelsen, alla konstruktioner har metallkanter och en uppåtvänd läpp på minst en ände.

Den snowboard först uppfanns på 1970-talet och var inspirerad av utformningen av surfbrädor. När först uppfanns, var sporten i snowboard inte mycket respekterad av skidåkare, och det var ofta som en modefluga. Många orter vägras inresa till snowboardåkare, och skidföretag hånade företag som gav styrelser. Idag är många skidföretag kommer ut med egna styrelser och även lånar tekniken för att skapa nya skid konstruktioner.

Skador i samband med snowboard är lika vanliga som skador alpina skidåkare. Vanligtvis människor är mest sannolikt att få ont när de försöker utföra manövrar utanför deras förmåga nivå. Majoriteten av skador är till handleden. För att förebygga skador, bör ryttare börja långsamt och slitage handledsskydd och hjälm.

  • Snowboards liknar skateboards, och tjänar ett liknande syfte för idrottaren.