Vad är det bästa sättet att göra Carpet Repair?

February 21

Det bästa sättet att göra mattan reparation beror på vilken typ av skador repareras. Spot rättelser är tillgängliga för fläckar, brännskador och fransiga kanter. Kan också bli nödvändigt En fullständig ersättning av skadade bitar med hjälp av mattrester. Hushållsprodukter såsom blekmedel, flytande tvättmedel, sax och blekmedel även kan användas för att reparera skador på mattor. Genom att bedöma skadan på mattan, kan man välja den bästa metoden för att göra mattan reparation.

Fläckar är det vanligaste problemet människor möter när det kommer till sina mattor. En mängd färdigköpta produkter finns tillgängliga för att hjälpa tydliga fläckar från mattor, men flera hem fixar existerar också. Poster såsom vatten, tvättmedel, och ibland blekmedel kan användas för att ta bort fläckar från mattan. Försiktighet måste iakttas vid behandling av fläckar så att de inte förvärras genom att använda felaktiga ämnen eller felaktig reparation tekniker.

Nötning kan vara ett annat problem som kräver mattan reparation. Det är möjligt att förhindra ytterligare nötning genom att använda en klädsel nål och matchande ullgarn. Genom att sy en söm precis intill fransdelen, kan nötas stoppas. Med små stygn kan hjälpa dölja sömmen.

Ibland matta skador är så djup att det är omöjligt att upptäcka behandla problemet. Lyckligtvis matta reparationsmetoder existerar som behandlar denna typ av skador. Den första punkten som behövs för att utföra denna typ av matta reparation är en kvarleva av mattan. Många gånger, nyare hem kommer med små matta rester. Om en kvarleva inte är tillgänglig, kan det vara möjligt att skära bort en liten del av mattan från ett område som är diskret, såsom under möbler eller i ett skåp.

Efter ett byte bit av mattan har lokaliserats, kan ett hushåll objekt såsom en kan användas för att markera storlek och placering av plåstret stycket. Denna bit bör vara så liten som möjligt. Efter ett intryck har gjorts i mattan bör det skäras med en mattkniv. Riktningen för tupplur, eller det sätt på vilket fibrerna låg, bör markeras genom att placera en bit tejp med en pil på den på plåstret bit av mattan. Den tupplur också skall märkas på mattan som ska repareras.

Nästa steg i mattan reparation är att ta samma hemmet används för att markera plåstret stycket och använda den för att markera runt området som ska ersättas. Detta utrymme kan skäras med en mattkniv och sedan matta tejp kan infogas på mattan pad inuti hålet kvar. Mattan patch stycket kan placeras i hålet och tryckte ner ordentligt. Eventuella långa fibrer kan trimmas, och något tungt kan placeras på plats under natten för att se till att plåstret blandar med resten av mattan. Med denna metod kan eliminera behovet av att köpa en helt ny matta för ett helt rum.

  • Ett blekmedel och vattenlösning kan användas för att ta bort fläckar från vissa typer av mattor.
  • Mattan tejp kan användas för att hålla mattan på plats.
  • En brukskniv brukar behövas för matt reparation.
  • Ibland kan en fullständig ersättning av skadade bitar, med hjälp av mattrester, kan vara nödvändigt.
  • Glas rött vin spills på en vit matta.