Om man tittar på och nackdelarna med att använda en Prefab Web Service

March 2

En av de bästa sakerna med NET är förmågan att använda någon annans program som skrevs som en webbtjänst. Detta innebär att du inte behöver uppfinna hjulet varje gång du behöver för att införliva ett behövs bit av funktionalitet. En webbtjänst är ett stycke återanvändbar kod som kan åberopas via Internet eller i ditt lokala nätverk. En byggsten tjänst är en term som Microsoft kom med att beskriva de grundläggande funktioner, byggd med webbtjänster, som behövs av de flesta applikationer.

Fördelarna

Du har många alternativ när det gäller att bygga blockera tjänster. Även om Microsoft myntade termen, många andra företag ger dessa typer av tjänster i en massa kategorier i alla former och storlekar. Trots att bestämma vilka av de webbtjänster som du kommer att konsumera i dina egna applikationer kan vara svårt, bör du veta att, normalt, webbtjänster (och de som klassificeras som byggsten tjänster) erbjuda dessa fördelar (eller proffs):

  • Hög ROI: ROI står för Return On Investment. Med andra ord, om någon kunde visa dig att du skulle spara pengar genom att köpa ett visst programpaket, skulle det inte vara en no-brainer att köpa den? Nåväl, detta är vad som definierar ROI. I själva verket, ROI innebär att den investering som gjorts ger en mycket hög avkastning. Detta är inte helt olikt när du köper en aktie lågt och sälja den.

ROI är ett relativt begrepp. Avkastningen kan ta år att kvantifiera eller realisera. Å andra sidan, kan du ha en omedelbar kostnadsbesparingar. Troligtvis med byggsten tjänster, kommer du att se ROI ganska snart. Till exempel, du vet att Microsoft debiterar en årlig licensavgift på $ 10.000, plus en periodisk avgift på $ 1500 efterlevs, att genomföra Passport. Detta låter som mycket pengar, speciellt om ditt företag är litet. Men är du inte bara att få använda funktionaliteten med bara några timmars kodning, men du får rykte som bärs av Microsoft. Detta ger alla en otroligt hög avkastning.

  • Skalbarhet: De flesta byggsten tjänster är skalbara så att de kan växa och krympa när din verksamhet förändras. Eftersom webbtjänster att vara värd i en Microsoft-miljö byggs med hjälp av .NET Framework är skalbarhet redan byggt i. I själva verket är det en av de kärn konstruktion i .NET. Se därför till att du kolla med din byggsten tjänster leverantör för att se om säljarens produkten är skalbar (men mest troligt, det är).
  • Verklighet: I verkligheten vissa webbapplikationer är så otroligt komplex att ingen i IT-avdelningen skulle kunna skapa dem från grunden. Och betalar ett annat företag för att skapa en sådan tjänst är bara inte värt det. Oavsett hur mycket tjänsterna kostar, de är värt det om de erbjuds som en byggsten tjänst. Ett exempel på detta är MapPoint NET byggsten tjänst. Om du behöver införliva kartläggning funktionalitet i dina program, har du inget annat sätt att gå.
  • Flexibilitet: De flesta byggsten tjänster kan du prova innan du köper. Du kan normalt testa tjänsten, och om du bestämmer dig för det, då kan du satsa pengar för att köpa eller licensiera det. Du kan även bestämma, efter utvärdering, att du i själva verket vill utveckla liknande funktionalitet själv från grunden.

Nackdelen

I de flesta jämförelser måste du ha nackdelar tillsammans med proffsen. Byggsten tjänster är inget undantag. Men mest troligt att du kommer att upptäcka att licensiera byggsten tjänster är den bästa vägen för att komma igång snabbt och effektivt. Här är nackdelen (eller nackdelar) med att använda byggstenarna tjänster:

  • Kostnad: Även om du vill använda en byggsten tjänst, till exempel pass eller MapPoint.NET, kan du finna licensiering kostnaden för oöverkomliga att införliva det oavsett vad! Att gå sönder för att få tillgång till en tjänst är inte det klokaste affärsbeslut!
  • Funktionalitet: Även om det kan vara meningsfullt för dig att inte göra utvecklingsarbetet i egen regi, kan du inte få precis den funktionalitet som du behöver. Förhoppningsvis är byggstenen tjänsten nog konfigurerbar så att du kan koda de saknade delarna. Ännu bättre, det byggsten tjänsteleverantören är kanske villig att göra dina önskade ändringar så att du inte behöver göra det internt. Du bör helt kolla funktionaliteten tillgänglig genom dessa tjänster för att se om det uppfyller dina behov.
  • Förlorad produktivitet: Vissa av byggsten tjänster är så coolt att dina anställda bara får spela med dem hela dagen lång. Två tjänster som hör till denna kategori är MapPoint.NET och Instant Messaging (IM). Användare kan faktiskt förlora produktivitet om de spelar med kartläggning funktionalitet hela dagen, vilket är, trots allt, mycket snyggt! Dessutom, om dina anställda plötsligt flammande varandra med IM och produktivitet går ner, du kommer inte att förlora så mycket pengar som du skulle ha om du byggt en egen chattjänst från grunden - men du kommer att förlora pengar. Dessa kan inte vara problem - så länge du är medveten om att produktiviteten faktiskt kan gå ner och införa åtgärder för att förhindra att din personal från att ha för mycket roligt.

Att kväva produktiviteten fråga i sin linda, tycker om att erbjuda dessa tjänster enbart anställda som måste använda den, eller ställa upp regler för när tjänsterna ska användas - och när de skall upphävas. (Ingen användning av IM när e-post, telefon, eller ett ansikte mot ansikte konversation är möjligt!)

  • Hastighet: Från en rent teoretisk synvinkel, är hastigheten för genomförandet kod som körs över Internet långsammare än kod körs på egna servrar internt. Verkligheten är att anslutningarna internet och bredband blir bättre hela tiden. Om webbtjänsten är rätt utformad, bör hastigheten inte vara för mycket av en faktor.