Vad är en Ekvatorial Mount teleskop?

October 9

En ekvatorial mount teleskop är en utrustad med en klocka enhet som håller ekvatorialaxeln av jorden, känd som sin rätt uppstigning, i synkroniserad rörelse med vinkelrät axel himlen, känd som dess deklination. Klockan enheten kommer att hålla fästet i synkronisering med eventuella fasta objekt på himlen. För fotografering med hjälp av en monterad kamera, löser detta förslag rotations oskärpa på ett fotografi, så att bilderna är tydliga och skarpa. Visning objekt kan snabbt arrangeras av användning av en inställning cirkel som innebär att tittarna kan gå in himmelska koordinater för att hitta och låsa in föremål. En dator kan även användas för att lokalisera och spåra objekt; justeringar kan göras manuellt, eller datorn kan ställas in att automatiskt justera för att hålla objektet i vyn.

En av de vanligaste fästen för reflekterande teleskop med speglar med stor diameter är det öppna gaffeln. Denna ekvatorial mount teleskop har en gaffel vid basen av den rätt uppstigande axel, med två svängpunkter vid den motsatta änden av gaffeln för att ändra deklination. Öppna gaffel teleskop är i allmänhet billigare än andra typer av ekvatorialfäste teleskop, och är relativt lätt att ställa upp.

De tyska ekvatorialfäste är formad som ett T, med teleskopet vid en ände av den övre balken, vilket är deklinationen axeln, och en motvikt vid den andra änden; uppstignings axeln är den lägre baren. Parallellt med jordens spinn, dessa fästen är mer komplicerat att ställa in från början, och kräver kunskap för att montera en kamera på rätt att producera bra utrymme fotografering. Väl installerad dock inställningscirklar kan snabbt få önskade föremål i sikte, och när ett föremål har hittats kan göras med fokus justeringar lätt. När bilden är fokuserad, kommer motorn på klock enheten behålla bilden stabil så länge som önskas. Dessa motorer kan oftast drivas bort eventuellt bilens cigarettändare med hjälp av en spänningsomvandlare eller genom att använda installerade batterier.

Ok eller engelska mount teleskopen är monterade i en stämgaffel formad ram. Lagren för rektascensionen axeln är på toppen och botten, och teleskopet är monterat mellan dem. Denna ekvatorial mount teleskop möjliggör gunga på en miss axel, men har inte motvikten av en tysk ekvatorialfäste. Det finns en nackdel med detta ok design; teleskopet kan inte pekade på nära söder eller norr himmelska poler. Den öppna "hästsko" formen på liknande hästsko montera teleskopet undviker denna begränsning.

Ett teleskop kan också monteras på en ekvatorial plattform fäste, som är speciellt konstruerade plattformar som gör att enheten ska spåra ekvatorial axeln. Plattforms svänger om en virtuell polär axel, och kan rotera en liten kamera på ett stativ, ett teleskop, eller en hel observatorium byggnad. De flesta av dessa plattformar kan bara spåra en timme innan deras rörelseomfång överskrids. Svängbar tillbaka till öst, dock möjliggör återställning av mekanismen för klockans driv att återigen visa ytterligare en timme.

  • En ekvatorial plattform montera kan användas för att rotera en hel observatorium byggnad.