Hur ska jag sköta Rakt Tjock hår?

October 3

Vård av rakt tjockt hår kan presentera utmaningar, särskilt när det kommer till schamponering. I de flesta fall är det bäst att schamponera tjockt hår varannan dag eller ännu mer sällan, eftersom detta bidrar till att hålla håret friskt. När du tvättar, koncentrerar schampo på rötterna av håret och balsam på ändarna. Låta håret lufttorka så länge du kan innan du styla det kan avsevärt minska på mängden tid som du har att spendera hand om ditt hår och hur mycket värme den utsätts. Att få regelbunden trim och med håret klippa av någon som förstår de utmaningar som rakt tjockt hår hjälper till att hålla dina lås hanterbar och lättare att ta hand om.

I allmänhet, ju tjockare håret är, desto mindre bör du tvätta den. Även om du använder den mild schampo tillgängliga, kommer alla rengöringsmedel beröva de naturliga oljor från ditt hår, som hjälper till att hålla dina lås mjuk, frisk och glänsande. För de flesta människor, schamponering varannan dag är en bra balans mellan att hålla håret rent och inte över-tvätt det. Beroende på din hårtyp och aktivitetsnivå, kan du till och med kunna gå tre till fyra dagar mellan tvättar. De dagar då du donâ € t schampo, kan du antingen använda pulver hår rengöringsprodukter för att fräscha upp håret, eller skölj den med vatten för att avlägsna överflödigt produktuppbyggnad.

En av de viktigaste delarna av att ta hand om rakt tjockt hår är att tvätta den på rätt sätt. Schampo ska alltid arbetat i rötterna och den övre tredjedelen av ditt hår, aldrig ändarna. Ändarna på ditt hår är naturligt känsliga, speciellt i längre hår, och tillämpa schampo till detta område kan öka frizziness och skador. När du sköljer håret, kommer schampot naturligt gå igenom ändarna på dina lås, försiktigt rensning dem utan att orsaka skador.

På den motsatta änden av skalan, bör balsam alltid tillämpas på det nedre tredjedelen av ditt hår, och endast lätt appliceras på roten området eller inte alls. Din hårbotten producerar naturligt oljor konditione vid rötterna, och lägga till extra balsam till detta område kan väga ditt hår ner. Efter schamponering, applicera en frisk päls av balsam till ändarna på ditt hår och låt det sitta i fem till tio minuter så att håret kan njuta av extra fukt.

Eftersom ditt hår är naturligt rakt, har du den unika fördelen av att kunna begränsa värmestyling. Låta håret lufttorka så mycket som möjligt innan du använder ett strykjärn för jämnhet eller en locktång för textur bidrar till att begränsa mängden värme till vilken håret utsätts. Värme är en av de vanligaste orsakerna till skadat hår, och kan göra dina ändar ser ful. Även om du behöver en hårfön för att jämna flyaways, låta din rakt tjockt hår lufttorka kommer inte bara skära ner på din torktid, vilket är en gemensam angelägenhet för dem med mycket tjockt hår, men också de skador som torken kommer att göra till ditt hår.

Liksom alla hårtyper, är en av de viktigaste delarna av att ta hand om tjockt, rakt hår för att ha de återvändsgränder avskurna regelbundet. En trim var fyra till sex veckor kommer att bidra till att förhindra eventuella kluvna toppar från att dela längre upp din hårstrået, hålla dina lås stark, frisk och glänsande. Att ha en erfaren stylist klippa håret i en stil som passar din unika textur, ansiktsform och livsstil kommer att bidra till att göra ta hand om din rakt tjockt hår lättare. I allmänhet kommer en viss typ av skiktning bidrar till att lägga till form åt håret utan att minska dess naturliga volymen.

  • En kvinna med rakt, tjockt hår.
  • Överdriven användning av hårtork kan permanent skada håret och orsaka brott.
  • Undvik att tvätta tjockt hår varje dag.
  • Schamponering varannan dag kan hjälpa till att förhindra över hårtvätt.
  • Det är bäst att schamponera tjockt hår varannan dag, eftersom detta bidrar till att hålla håret friskt.