Hur väljer jag det bästa Extern diskettstation?

January 1

Välja den bästa externa diskettenheten kan vara ganska lätt, men det finns några saker du bör tänka på och vara säker på innan man köper. Till att börja fundera på vad det är du vill använda din externa diskettenheten för och vara säker på att det kommer att fungera för dessa ändamål. Du bör också vara säker på din dator och hårdvara ordentligt stöd oavsett metod den externa enheten använder för att ansluta. Det kan också vara bra att leta efter försäljningen på en extern diskettenhet för att hitta en som är billig, särskilt eftersom andra mediatyper kan vara mer tillförlitlig eller användbar för dina behov.

En av de viktigaste saker du bör tänka på när du letar efter en extern diskettenhet är vad syftet du har för enheten, så att du kan vara säker på att det kommer att fungera för dig. En av de vanligaste användningsområdena för en diskett är att starta en dator med en startdiskett. Detta kan innebära att behöva starta upp en dator med endast Basic Input / Output System (BIOS), särskilt om operativsystemet (OS) har blivit skadad eller inte kan användas. I denna typ av situation, bör du vara säker på att hitta en extern diskettenhet som fungerar för vad du behöver.

En extern diskettenhet kommer ofta ansluter genom en port universal serial bus (USB). Om du försöker starta från en diskett, så ska du vara säker på att BIOS på datorn inkluderar USB-stöd för startenheter. I denna typ av fall kan du vara bättre betjänt med hjälp av en startdiskett på en annan typ av media eller installera en intern diskettenhet.

Du bör också vara säker på att någon extern diskettenhet du är intresserad av att köpa kan ansluta ordentligt till datorn. De flesta datorer har ett antal USB-portar tillgängliga, och externa enheter använder ofta den här typen av anslutning. Vissa enheter kan dock använda andra anslutningstyper och du kanske upptäcker att du behöver en adapter för att korrekt ansluta enheten till datorn.

En extern diskettenhet kan vanligtvis hittas ganska billigt, och du kan även kunna hitta en på rea. Som andra typer av media har till stor del ersatt disketter i popularitet, har dessa enheter blivit mer ovanliga, och du kanske vill överväga att använda en annan form av media istället. Om du bara vill ha enkel, bärbart minne till ditt förfogande, sedan en "minne" eller liknande minnesenhet kan bättre passa dina behov.

  • Syftet med extern diskettenhet är en av de viktigaste sakerna att tänka på.
  • En USB 3.0 extern hårddisk är mer än tio gånger så snabbt som den toppfart på 2,0 modellen.
  • En extern diskettenhet är vanligtvis ansluten till en dator med en USB-kabel.