Hur effektiv är Akupunktur för gikt?

March 28

Akupunktur mot gikt kan hjälpa till att lindra symptomen av smärta och inflammation. I akupunktur är fina nålar in i olika punkter på kroppen för att kontrollera smärta. Vid behandling av gikt, är det sagt att akupunktur kan hjälpa till att stimulera endorfiner, som är naturliga analgetika för att minska smärtan av gikt och hjälpa patienterna känner sig mer avslappnad. Akupunktur mot gikt är tänkt att minska urinsyra nivåer i kroppen. Höga nivåer av urinsyra orsakar kristall insättningar bildas i lederna, som orsakar smärta, rodnad och svullnad.

Gikt är en form av artrit som orsakas av förhöjda nivåer av urinsyra i blodet och urinen. Konventionell behandling av gikt inkluderar följa en låg purin kost och begränsa kött och alkoholintag. Puriner finns i ansjovis, sardiner, korn, och blomkål, bland andra livsmedel. Mediciner inklusive icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel är också ofta ut för att lindra smärta och svullnad, som är kortikosteroider. En medicin som heter kolchicin är också rutinmässigt föreskrivs i behandling av gikt, och tolereras i allmänhet väl av de flesta patienter.

När en person vill prova akupunktur för gikt, är det viktigt att arbeta med en erfaren läkare. Av säkerhetsskäl är det viktigt att akupunkturnålar är helt nya och steril. En läkare kan ibland rekommendera en akupunktör som har arbetat med gikt patienter eller patienter som har upplevt kronisk eller svår smärta.

Vanligen drabbar gikt ett enda gemensamt, vilket oftast stortån. Det kan påverka flera leder dock även leder i händer, fötter, armbågar och fotleder. Smärtan av gikt kan komma plötsligt och beskrivs ofta som en bultande, olidlig smärta. Ibland är gikt smärta så svår att bära skor kan vara omöjligt, när leden mellan stortån påverkas.

För människor som inte tål antiinflammatoriska läkemedel eller kortikosteroider, kan akupunktur för gikt vara en lämplig behandling av sig själv. Ibland flera akupunktur behandlingar är nödvändiga för att nå resultat, och andra gånger bara en behandling kan vara nödvändig. Eftersom gikt kan likna andra medicinska tillstånd, bör vårdgivaren meddelas vid första tecken på symtom. Han kan utesluta andra smärtsamma gemensamma villkor, innan alternativa metoder för behandling av gikt börjar. Hälsokontroller och rutinblodprover bör göras för att övervaka utvecklingen eller regression av gikt och utvärdera behandlingen.

  • Överviktiga personer har en ökad risk att utveckla gikt.
  • Full feta mejeriprodukter kan förvärra gikt.
  • Sardiner, eftersom de är en källa till puriner, kan förvärra gikt.
  • Akupunktur mot gikt kan hjälpa till att lindra symptomen av smärta och inflammation.
  • Med undantag för gravida kvinnor, de flesta människor har få om några biverkningar från akupunktur administreras av en professionell.
  • Gikt attacker påverkar vanligtvis en persons stortå.