Vad är en jetfoil?

August 2

Utvecklad av Boeing i början 1970â € s, är en bärplansbåt enhet som drivs med hjälp av vattenjetaggregat för jetfoil. Den jetfoil skapades för att vara en passagerare bäranordning, vilket möjliggör en snabb och effektiv transport med vatten som medium. Tänkt som en transportanordning som skulle vara perfekt för att bära turister från ett kustnära läge till ett annat stopp på turnén, den ursprungliga designen för jetfoil tillhandahålls plats för upp till fyra hundra passagerare.

Medan det allmänna begreppet jetfoil utvecklades med målet att erbjuda vattenskärning gående transport för ett stort antal passagerare, minst en militär tillämpning av anmärkning inträffade. Royal Navy Storbritannien köpte en Boeing utformad jetfoil 1979. En del av orsaken till förvärvet var att användas i olika former av defensiv träning kopplad till att skydda vattnen utanför gränserna för Storbritannien. Tillsammans med denna ansökan, var jetfoil också utvärderats för användning som en del av de normala plikter countryâ € s Fishery Protection Squadron.

Användningen av jetfoils som en del av processen för att tillhandahålla kort räckvidd transport för turister blev ett populärt alternativ i ett antal olika länder. Sådana olika nationer som Saudiarabien, Hongkong, Storbritannien och USA såg användningen av jetfoil mellan vissa kust platser. Som ett exempel, en jetfoil drev en regelbunden rutt mellan Seattle, Washington och Victoria, British Columbia i början 1980a € s. En liknande process användes i Engelska kanalen längs samma gång, vilket ger enkel transport mellan Europeiska kusten och England.

Medan användningen av den jetfoil blev aldrig så utbrett som ursprungligen hoppats, finns det fortfarande vissa platser som gör god användning av anordningen. Boeing har sedan sålts utanför produktlinje till en japansk tillverkning. Detta bolag, Kawasaki Heavy Industries, fortsätter att producera ett antal jetfoils varje år.