Vad är Bacon Dressing?

August 18

Bacon dressing är en krydda som har bacon smular som en samlingspunkt ingrediens. Den kan användas på sallader, men den kan även utnyttjas på kokta grönsaker, såsom ett bröd dopp, eller som en rik tillägg till smörgåsar. Vissa marknader säljer bacon dressing, och det är också möjligt att göra detta krydda hemma, i flera olika varianter. Kockar kan också välja att lägga till bacon bitar till förband som redan har gjorts för en snabb version av bacon dressing.

Nyckeln till bacon dressing är bacon, som traditionellt stekt tills den blir krispig. Den krispiga bacon är smulas sedan sönder i små bitar. En del människor föredrar att skära deras bacon i tunna strimlor innan du lägger den i stekpannan, skapa mer enhetligt stora bitar som sticker ut i förbandet. För vegetarianer, kan vegetariska bacon bitar användas mycket effektivt för att göra en "bacon" dressing.

Detta förband kan serveras varm eller kall, beroende på smaken av koket och situationen. Hot bacon dressing tenderar att känna sig mindre fet och tung, och det sprider sig också lätt, vilket gör det svårt att över klä ett livsmedel. Kall dressing har en mer intensiv smak, och det kan vara väldigt fet och tjock, beroende på hur det var beredd.

En version av bacon dressing använder en enkel vinägrett som bas. Efter bacon är uppvärmd och ister dräneras från pannan, vinäger och olja kan kastas in i pannan för att värma upp, med kockar lägga kryddor såsom örter, salt, socker, peppar, senap, eller citron. När blandningen är varm, kan de bacon smular läggas tillbaka, och förbandet kan serveras direkt. Denna teknik kan också användas för att göra en kall bacon dressing; att undvika fuktig bacon bitar, några kockar hålla bacon på sidan tills förbandet är färdig att serveras.

En annan version av bacon dressing använder en krämig bas, vilket resulterar i en mycket rik förband, och det är oftast serveras kall. Gräddfil, yoghurt, och kärnmjölk kan alla användas i basen, som typiskt innefattar örter samt. En ranch dressing bas kan också användas för denna typ av bacon dressing. På grund av grädden och fett från bacon, kan en krämig bacon dressing vara ganska intensiv, och det tenderar att koppla ihop bäst med krispigt, hög fuktighet, uppfriskande mat som sallad och tomater, snarare än tyngre mat som bröd.

  • Två remsor av stekt bacon.
  • Baconbitar kan användas i snabba versioner av bacon dressing.