Vad är ett preventivmedel ring?

August 17

En preventivring är en plastring som en kvinna skär in i hennes vagina en gång i månaden som en metod för födelsekontroll. Den preventiva ringen utsöndrar en låg dos cocktail av hormonerna östrogen och progestin. Dessa två hormoner finns i de flesta former av modernt preventivmedel. Preventivmedel genom ett preventivmedel ring erbjuder flera fördelar jämfört orala eller injektionsfödelsekontroll mediciner, men det finns oro biverkningar också.

Den främsta fördelen med en vaginal preventivmedel ring för preventivmedel är att den ger kvinnor en insats-och-glöm preventivmedel. Med p-piller, måste en kvinna hålla en styv tidtabell, tar varje piller i tid, varje dag under hela medicineringen cykeln. Varje misstag kan minska effektiviteten och lämna en kvinna mottaglig för graviditet. Med ett preventivmedel ring, en kvinna skär den och inte behöva överväga det igen för en hel månad.

Den preventiva ringen fungerar genom långsamt och konsekvent släppa östrogen och gulkroppshormon i en dos som fortskrider och tillbaka under en 21- eller 27-dagars cykel. Denna cykel är bäst anpassad till en kvinnas cykel av ägglossning, vilket garanterar maximal mängd skydd mot potentiella graviditet. Preventivmedel ringar måste avlägsnas och bytas en gång i månaden för att säkerställa fortsatt skydd.

Vaginala preventiv ringar i allmänhet gynnas framför injektions preventivmedel skott, eftersom preventivmedel skott injicera en hel månads kurs av hormoner på en gång. Detta kan leda till många biverkningar. Den preventiva ringen kan också användas av en kvinna utan hjälp av en läkare, medan en injektions preventivmedel skott kräver en läkare eller sjuksköterska för att administrera det. En kvinna kan placera och ta bort preventivring i sitt eget hem.

Det finns biverkningar till preventivmedel ringen, dock. Flera märken av vaginala preventivmedels ringar har samband med bildandet av blodproppar och stroke och med varierande grad av hjärt-kärlsjukdom. Även om ingen formell koppling har fastställts, har en statistiskt signifikant antal kvinnor som använder preventivmedel ringen rapporterade uppkomsten av dessa villkor efter användning av preventivmedel medicinering.

Vissa kvinnor utan andra riskfaktorer för hjärtsjukdom eller stroke har lidit detta villkor efter användning av läkemedlet. Blodpropp är den vanligaste av de medicinska biverkningar av anordningen. Lindriga biverkningar humörsvängningar, förlust av sexuell lust, viktökning, och vätskeretention.

  • Preventivmedel ringar tillåta kvinnor frihet från den stela schema för p-piller.
  • Hormonella preventivmedel kan användas för att reglera tunga, oregelbunden menstruation.
  • Den preventiva ringen tillåter kvinnor att sätta in den en gång och sedan glömma det.
  • Preventivmedel ringar bör användas tillsammans med kondomer för att förhindra sexuellt överförbara sjukdomar.