Vad är en Noni Berry?

August 20

Noni bär är en frukt som skördats från Morinda citriflia trädet. Används flitigt i Stillahavsområdet regionen, är frukten proklamerade som en superfruit grund av dess höga antioxidant innehåll och näringsvärden. Det säljs i olika former och hyllats av många för sin påstådda medicinska egenskaper.

Morinda citrifolia är en lång, tropisk växt som faktiskt är en medlem av kaffe familjen. Native till Sydostasien och Australien, är trädet mycket populär i tropiska områden, särskilt Stillahavsöarna. Anläggningen i sig växer till omkring 20 fot (ca 6 m) och har breda, gröna blad. Den trivs i en mängd olika terräng men föredrar en varm, fuktig, tropisk atmosfär. Känd av ett antal namn, inklusive kanariefågel trä och indiska mullbär, trädet blommar med små vita blommor som ger frukt året runt.

Frukten av Morinda citrifolia, känd som noni bär, är en knölig, oval frukt, som växer till omkring 4 inches (ca 10 cm) i längd och omkring 2 inches (omkring 4 cm) i diameter. Innan den mognar, har frukten en gulgrön färg, men som det mognar, ljusare färgen betydligt tills itâ € s nästan vitt. Som det mognar, sätter bär bort en obehaglig lukt som tenderar att avskräcka skadedjur. Invändigt har noni bär en mosig-vit mitten full av en mängd små, mörka frön.

Även om noni frukten har en bitter smak och stark lukt, Pacific Islanders använda det i stor utsträckning för ett antal medicinska ändamål. Till exempel, människor hävdar att det hjälper lindra matsmältningsproblem, mensvärk och influensaliknande infektioner. Det används också för att behandla leversjukdomar, diabetes, och blodsjukdomar. Dessutom är bär tippad som en humör förstärkare och tros hjälpa till med mental koncentration och fokusering.

Näringsmässigt sett är noni bär anses vara en superfruit eftersom det är relativt hög i antioxidanter och andra näringsämnen, såsom fibrer, kalium, järn och kalcium. På grund av dess rika halter av antioxidanter, har det sällat sig andra cancer kämpar livsmedel såsom avokado, broccoli och acai bär. I grund och botten, har livsmedel som innehåller mycket antioxidanter visat sig hjälpa till med avskaffandet av cancerframkallande fria radikaler i kroppen.

Produkter tillverkade av noni frukten har blivit allt större populär bland vanliga återförsäljare. Butiker och andra hälsokost leverantörer främja bär i olika förbruknings former, inklusive juice, kapslar och pulver. Vissa tillverkare använder noni bär extrakt i oätliga produkter såsom tvål, lotion, och schampo. Medan noni bär själv kanske inte den mest välsmakande frukter, har många tillverkare hittat sätt att förbättra eller dölja smaken, inklusive att lägga till det andra drycker såsom iste.

  • Vissa noni bär schampo är utformade för att mörkna hår medan andra inte är det.
  • Somliga påstår icke berry hjälper lindra matsmältningsproblem och mensvärk.