Hantera din vikt med D-vitamin

August 6

I vår allt mer överviktiga samhället, har viktkontroll blivit en viktig angelägenhet. En stor mängd information tyder på att D-vitamin spelar en roll i fett cellbiologi och att detta kan gälla till viktminskning och viktkontroll.

Fett binder vitamin D. Om en överviktig person och en normal vikt personen tar samma mängd D-vitamin, nivån blodet av vitamin D i normalviktiga person går högre än i överviktig person. Det enda sättet en överviktig person kan få att D-vitamin är tillbaka genom att förlora vikt.

Flera observationer överensstämmer med uppfattningen att vitamin D, liksom kalcium, kan vara viktigt i viktminskning eller vikt underhåll. Tyvärr finns det inkonsekvenser mellan studierna och ofta vitamin D och kalcium ges tillsammans, vilket gör det omöjligt att skilja deras effekter på fett. Bland dem är följande:

  • Högre kalciumintag är associerad med lägre kroppsvikt hos människor och djur. Detta sänker serumnivån av aktivt vitamin D (kalcitriol), vilket tyder på att kalcitriol främjar normalt fett vinna.
  • Fettceller har det enzym som tillåter dem att göra kalcitriol från 25-hydroxyvitamin D. Detta tyder fettceller kan påverkas av kalcitriol även när serumnivån kalcitriol doesnâ € t förändring.
  • Blodnivåer av parathormon, som stiger när D-vitaminstatus faller, är förknippade med mer fetma; emellertid, när detta händer, serumkalcium kan också falla.
  • I motsats till tanken att höga kalcium trycker fetma genom att minska Calcitriol nivåer, trycker kalcitriol bildandet av mogna fettceller i cellodlingsexperiment.
  • Confounding bilden något, vitamin D-receptorn främjar oberoende bildandet av fettceller. Detta är anledningen till möss som saknar vitamin D-receptom har mindre kroppsfett än normala möss.
  • Ökad vitamin D status från serum 25-hydroxyvitamin D nivåer av 15 till 30 ng / ml (37,5-75 nmol / L) associerades med mer effektiv viktminskning på ett kontrollerat tvåårigt program.

Allt detta är mycket intressant och visar att kalcitriol spelar en roll i hur en fettcells verk. Det fortfarande inte är känt, men om det finns en pålitlig fördel för antingen behålla vikt eller gå ner i vikt som kommer från att ta det behövs mer D-vitamin Mer forskning för att få det svaret.

Om du € re planerar viktminskning kirurgi (obesitaskirurgi), en av de komplikationer är dålig absorption av vitamin D och andra fettlösliga vitaminer. Post-kirurgiska patienter måste ta vitamintillskott för att upprätthålla målnivåer av vitamin D och andra näringsämnen. Du vill vara säker på att din vitamin D blodnivån är normal så att om föreningen som visar att höga D-vitaminstatus hjälper till med viktminskning visar sig vara sant, din viktminskning skrider i tillfredsställande takt.